Programozáshoz, program létrehozáshoz milyen programok kellenek? Ezek mennyire terhelik le a gépet?
Még életemben nem programoztam,még csak 14 éves vagyok, de érdekelne a dolog.
Az lenne a kérdésem,hogy például ha html nyelvel létre szeretnék hozni egy weboldalt akkor milyen program kell hozzá?
A továbbiakban,mikor például mondjuk elkezdenék C++ vagy JAVA nyelvet tanulni,milyen programok kellenének hozzá? És ezek mennyire terhelik le a gépet?
Csak azért kérdezem,mert most egy elég jó számítógépem van,de elég sokat fogyaszt.És mivel én inkább csak neteznék,illetve programozást tanulnék a gépen,ezért azon gondolkozok,hogy veszek egy laptopot,hogy ne pörgessem annyira az áramszámlát.
Tényleg valami kis egyszerű gép elég lenne nekem,pl egy ilyet tudnék programozáshoz használni? És mennyi ideig bírná szerintetek?
a 2 ugyan az a laptop,csak nem olvastam végig az információkat,úgyhogy gondoltam 2 helyről 2 leírás hasznosabb lehet a válaszolóknak :)
köszi a válaszokat!
1980 -as gépen is lehet programozni. Még azon is könnyen. Semennyire nem terheli a gépet. Java -hoz szükséges:
JDK
IDE (NetBeans, vagy Eclipse [ezek a legjobbak])
Szöveg szerkesztő (Pl.: Notepad, gEdit, jEDIT, Notepad++)
Egy OS (pl.: Fedora, Windows)
Webböngésző (pl.: Google Chrome)
C++ -hoz:
IDE (Szerintem a C-free a legjobb)
Egy OS
HTML -hez:
Webböngésző
OS
Szöveg szerkesztő
Akkor mennyi a minimum gb-os amit vegyek?
az,hogy semmire se elég az pedig mit jelent pontosan? csak mert igazából,ha a programozáshoz való programok csak annyira terhelik le a gépet mint pl egy world vagy ehhez hasonlók ,akkor igazából nekem úgymond "semmire se kell a gép" úgyértem semmi különlegesebbre :) (a zöldkéz azért ment)
A HTML-hez és weboldalak készítéséhez nem kell semmi több, csak egy szövegszerkesztő, vagy igényesebbeknek Notepad++.
Ez jóval kevesebbet "fogyaszt", mint akár egy word.
A C++-hoz és a javahoz szintén bőven elég a Notepad++, viszont utána kézzel kell fordítani a kódot futtatható formába.
Ezt sokan bonyolultnak tartják, illetve nagyobb projektek esetén macerásabb lehet, ezért IDE-ket szoktak ajánlani.
C++-hoz például ott van a Code::Blocks. Van olyan verziója, ami előre tartalmazza a fordítót is.
Java-hoz pedig ott a Netbeans vagy Eclipse. Ezeket szokták használni.
A nagyobb IDE-k és a fordítás folyamata szokta csak terhelni a gépet, de ezek sem olyan vészes dolgok azért. (Mai viszonylatban.)
Amiket linkeltél gépek, azok kis méretű és teljesítményű netbookok, nem véletlenül ez a nevük, a netezésen kívül minden másra körülbelül ALKALMATLANOK.
Használd a rendes gépedet, annyira nem lehet brutálisan sok a fogyasztása annak sem, ezekkel jóformán semmit sem nyernél, csak szívnál miattuk.
Én C++ és C# programozáshoz is Visual Studiot használok, vagy expresszt. Szerintem elég jók (Windows-ra).
Linux-ra vagy Ubuntu-ra gedit(szövegszerkesztő) és gcc(fordító) tudok javasolni. :)
8-asnak: hát igen, a Windowsnál előbb-utóbb elfogy a hely. Szerencsére van alternatíva.
Kérdezőnek: kell egy szövegszerkesztő szintaktikai színezéssel és egy fordító. Egy kisebb teljesítményű gépet teljesen lefoglal a fordítás, azalatt nem fog tudni semmi mást csinálni. Hogy a lefordított programod mennyit fogyaszt, az attól fühgg, hogy milyen jól vagy rosszul oldottad meg a memóriakezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!