Milyen könyvet ajánlanátok valakinek, aki még semmi programozási elősimerettel nem rendelkezik és a C#-ot szeretné megtanulni?
Tudom, hogy ez Visual C#, de semmilyen más könyvből nem fogod megérteni. Tapasztaltam. Konkrétan ezt a könyvet nem olvastam, de a szerző más könyvét igen. Előtte legalább 10 könyvbe kezdtem bele, de nem értettem, mit olvasok. Aztán jött ez a könyv.
SEMMILYEN programozói előismerettel én nem a C#-ot, hane ma sima C-t ajánlom, azzal elsajátíthatod magához a programozáshoz szükséges alapokat.
Előadásvázlatok a Műegyetemről:
A C#-hoz ez jól is jönm, hiszen az is nagyjából hasonló alapokon nyugszik, sőt a Java, JavaScript, PHP is. A C++ pedig valójában C, csak majd több lesz eggyel, miután kiértékelték. ;o)
Hajrá!
Ha létezik olyan könyv, amiből megtanulhatod, akkor ez az. Én a szerzőtől a JavaScript-eset olvastam és 0 előismerettel is boldogultam. Előtte, mint mondtam, belekezdtem pár könyvbe, de nem fogtam fel amit olvasok, egyszerűen nem értettem. De ez a könyv segített. Ha nem ragaszkodsz annyira a C#-hez, akkor kezdj JavaScript-be, az biztosan jó könyv lesz neked. Talán egy NAGYON MINIMÁLIS html tudást igényel, de azt hiszem, azt ebből a könyvből is megtanulhatod. Ha esetleg mégsem, itt Gyakori Kérdéseken, Facebookon, vagy bárhol tudok neked segíteni az alapokban.
A JavaScript egy C-szerű nyelv, hasonló a felépítésük (hasonló szintaxisok). Ennek a nyelvnek semmi köze a Java-hoz. Html-be épül (vagyis weboldalakat programozhatsz vele, ízelítőnek: a GMail ezzel készült), vagyis idővel kénytelen leszel megtanulni a Html-t is, legalább is minimális szinten. De addig is boldogulsz egyszerű sablonokkal. Itt van:
<html>
<head>
</head>
<body>
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
IDE JÖN A PROGRAMOD
</script>
</body>
</html>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!