Melyiket tegyem fel?
> Melyiket tegyem fel szerintetek a linux típusok közül ???
Én is az Ubuntu-t ajánlanám, bár az új Unity ablakkezelőről nem sok jót hallottam. Én még a 7.04-es Ubuntu-val találkoztam, a Gnome ablakkezelővel egész jól elvoltam. Kulturált felület, minden magától értetődő.
> hallom azért nem olyan egyszerű használni!!!!
Hát igen. Én szerencsére megúsztam a parancssorral b*szakodást, egyszer sem volt rá szükségem.
LinuxMint Maya, mondjuk XFCE asztali környezettel. Tartalmaz minden kodeket, zárt meghajtókat egy kilkkre telepíti, van magyar fóruma [link]
Ja, és az XFCE kezelőfelület kellően buta, így Windowshoz szokott felhasználók is boldogulnak vele XD !
10:30:
> Ja, és az XFCE kezelőfelület kellően buta
Nem csak hogy egyszerű, de a gépigénye is kicsi.
Régi gépekre tökéletes.
Ubuntut ajánlom én is. (Nekem tetszik a Unity. Mostanság amúgy is mindenki szakítani akar a GUI szokásokkal)
Használata logikusan különbözik a Windowsétól, de nem lehetetlen megtanulni. Legfontosabb dolgok előre vannak telepítve, vagy Szoftverközpontból egy kattintásra fent van. De egyébként a parancssorral se annyira bonyolult telepíteni a dolgokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!