Ezt, hogyan csináljam meg? Python 3
Definiáljon egy karakterSor(n, ca) függvényt, ami n darab ca karakterből álló stringet ad vissza.
Eddig jutottam:
Nem értem,hogyan tegyek bele egy stringbe n darab ca betűt.
Az én kódomban csak felüldefiniálom.
Nem értem hogyan tehetném bele.
Segítsetek.
Hozzátenném,úgy kéne megcsinálni,hogy nem használhatók a listák és a konverziós függvények pl:
castr = str(calist)
Ezek nélkül próbálom elkészíteni de nem megy.
Így kell kinéznie a ki íratásnál:
['cacacacacacacaca']
# Pr.py
def karakterSor(n, ca):
castr, k = "", 0
while( k < n ):
castr = castr + ca
k = k + 1
return castr
i = input("Hany db. ca karakterbol allo string legyen?:")
i = int(i)
print (karakterSor(i, "ca"))
Vehetnél már egy Pythonos könyvet :)
Nem értem, most a ca a változónév, vagy egy string ('ca')? Hogy gondoltad a függvényben stringgé alakítani a változónevet? Amúgy lehetséges, de nem triviális témakör.
Mi a gond a szorzással?
return ca*n
Úgy gondoltam mint 02:11 válaszoló.
Eszembe sem jutott,hogy így hozzá lehet adni karaktereket a stringhez.
Ott van a baj, hogy a programozáshoz "semmi közöd" sincs.
Vannak nyelvtől független szabályok amiket illik betartani, függetlenül attól , hogy a használt programnyelv mennyire érzékeny rá. Ugyanazt a "nevet" nem adjuk egy eljárásának, függvénynek, változónak .... ez már egy alaphiba. Lehet, hogy a Python nem érzékeny rá, de megszívatod vele magad és nem is fog jól müködni. Javaslom, hogy nyelvtől függetlenül tanuld meg a programozás alapjait.
Én azt hiszem, hogy nem Python-nal kellet volna kezdened hanem inkább Pascal vagy C
"de ráébredtem,hogy túl van bonyolítva a c++ nyelv."
Ezt inkább fogalmazzuk úgy, hogy a te képességeid nem elegendőek hozzá (korodnál vagy tapasztalatodnál fogva).
Na jó kezdjük azzal a függvénnyel amit belinketél:
def karakterSor(n,ca):
castr,i = "",0
while( i < n ):
castr = "c"
casrt = "a"
i = i + 1
return castr
n = input("Hany db. ca karakterbol allo string legyen?:")
n = int(n)
castr = karakterSor(n,"ca")
A ca paraméter minek kell mikor nem használod ?
Az n változót miért használod fel többször ? stb...
Egyezzünk meg abban ez a nyelv neked "magas", mivel a programozás alapjaival sem vagy tisztában. Marad a Basic, Pascal, Autoit stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!