Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nem tudom elképzelni mit...

Nem tudom elképzelni mit tanulhatok még az egyetemet?

Figyelt kérdés
Üdv,már 7éve foglalkozom programozással,és szinte mindent megtanultam (könyv+net) a programozásról(c++,java),és az lenne a kérdésem,hogy az Egyetemen mit tanítanak amit nem tudhatok csak így megtanulni?Most szeptembertől kezdenék ELTE,de hát nem biztos,hogy elmegyek beiratkozni,valaki tudna segíteni,hogy mit tanulhatok még a programozásról az Egyetemen?
2012. aug. 6. 19:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Sok matekot és egy csomó elméletet, amit még valószínűleg nem tudsz.

A programozás nem csak a nyelvek ismeretéből áll.

Itt van az ELTE IK-s záróvizsga tételsor.

Nézz bele, ezeket tanítják: *****

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. aug. 6. 19:42
 2/12 A kérdező kommentje:
Aha,de nagyon sok elméletet tudok,és még ennél is több van,de nem találok már semmit!
2012. aug. 6. 19:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Azért menj egyetemre, hogy ott megtanuld ami hiányzik.
2012. aug. 6. 19:50
 4/12 iostream ***** válasza:
100%
Nézd, interjúztattam srácot, aki autodidakta módon tanult. Nagyon sok a hiányosság, elméleti téren, és emellett abszolút hiányzik a közös nyelv, esetleg tudja, mi a probléma, de nem tudja megnevezni, és ilyenek.
2012. aug. 6. 20:12
 5/12 anonim ***** válasza:

A 2. jól mondja.

Amúgy, ha annyira ügyes vagy, magadtól is megtalálhattad volna a tematikákat...

[link]

Nem is értem hogy vannak olyan emberek akik úgy felvételiznek, hogy előtte nem tájékozódnak. Na mindegy.

Amennyire én tudom, igen keveset kell kódolni. Sok a matek, numerikus analízis, algoritmuselmélet. Algebra, analízis, logika és diszkrét matematika is van. Ezenkívül szerintem C-t kell/érdemes tudni. Csak 1-1 tárgynál tudod hasznosítani a C++,Java tudást. Nagyvonalakban ez, de vannak még csemegék... szakirány függő is, pl. B szakirányon van funkcionális programozás, az A szakirányon helyette több matek... itt megtalálsz minden részletet:

[link]

Ha nem nagyon fekszik a kemény elmélet, nem javaslom hogy az ELTE-re menj. Ugyanis ha jó vagy C++/Java-ból, akkor úgy is el tudsz helyezkedni egy más - pl.főiskolai - diplomával is, amit könnyebben megszerzel és több gyakorlatban hasznos tudást szerezhetsz vele (és nem kell mondjuk 7 évet szopódjál olyasmikkel amik meg nem fognak kelleni neked...) mint egy ELTE proginf képzéssel. Utánanéztél pl. valamelyik műszaki egyetem mérnökinformatikus szakának? Az is értékes diploma, gyakorlatibb tudással. Szerintem nézd meg.

2012. aug. 6. 20:37
 6/12 tamasoft ***** válasza:
100%
Az egyetem egy valamit ad, amit ha nagyon penge vagy, akkor sem tudsz más úton legálisan megszerezni: diplomát.
2012. aug. 6. 20:55
 7/12 A kérdező kommentje:

# 5/6

Köszi,igen nézegettem,de nem tetszik a mérnöki mivel ott van fizika,és nem nagyon meg a fizika,inkább matekos vagyok.:) ezért választottam emelt matekot érettségin,és így 440pontom van összesen,ami bőven elég az ELTE-re,és most kell menjek beiratkozni(ebbe a hónapba),elmegyek,mert még csak 19éves vagyok 12éves korom óta foglalkozom a programozással :) és azért kell egy szakma,és mindenféleképp egy egyetemi szak,mivel a hobbim a programozás így maradt az informatika :) és így lett proginfo :)

2012. aug. 6. 23:21
 8/12 Srapnel ***** válasza:
Sokan leírták a lényeget: matek és sok elmélet.
2012. aug. 7. 07:43
 9/12 anonim ***** válasza:

Meglátod majd, hogy az egyetemen ha nem is tanulsz semmi újat, de legalább rendet rak a fejedben.

Mindenki aki kellő tudással megy az egyetemre, azt hiszi magáról, hogy ő mindent tud. Azonban majd feleszmél arra, hogy milyen sokmindent nem tud. Ezért van, hogy néhány buta ember okosnak érzi magát, míg az okosak butának vallják magukat.

2012. aug. 7. 20:45
 10/12 tamasoft ***** válasza:
A fentiekkel egyetértek, plusz még egy más látásmódot is ad. Sőt, megismerheted, hogy a többiekkel szemben Te éppen hogy állsz szakmailag.
2012. aug. 7. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!