Nem tudom elképzelni mit tanulhatok még az egyetemet?
Sok matekot és egy csomó elméletet, amit még valószínűleg nem tudsz.
A programozás nem csak a nyelvek ismeretéből áll.
Itt van az ELTE IK-s záróvizsga tételsor.
Nézz bele, ezeket tanítják: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
A 2. jól mondja.
Amúgy, ha annyira ügyes vagy, magadtól is megtalálhattad volna a tematikákat...
Nem is értem hogy vannak olyan emberek akik úgy felvételiznek, hogy előtte nem tájékozódnak. Na mindegy.
Amennyire én tudom, igen keveset kell kódolni. Sok a matek, numerikus analízis, algoritmuselmélet. Algebra, analízis, logika és diszkrét matematika is van. Ezenkívül szerintem C-t kell/érdemes tudni. Csak 1-1 tárgynál tudod hasznosítani a C++,Java tudást. Nagyvonalakban ez, de vannak még csemegék... szakirány függő is, pl. B szakirányon van funkcionális programozás, az A szakirányon helyette több matek... itt megtalálsz minden részletet:
Ha nem nagyon fekszik a kemény elmélet, nem javaslom hogy az ELTE-re menj. Ugyanis ha jó vagy C++/Java-ból, akkor úgy is el tudsz helyezkedni egy más - pl.főiskolai - diplomával is, amit könnyebben megszerzel és több gyakorlatban hasznos tudást szerezhetsz vele (és nem kell mondjuk 7 évet szopódjál olyasmikkel amik meg nem fognak kelleni neked...) mint egy ELTE proginf képzéssel. Utánanéztél pl. valamelyik műszaki egyetem mérnökinformatikus szakának? Az is értékes diploma, gyakorlatibb tudással. Szerintem nézd meg.
# 5/6
Köszi,igen nézegettem,de nem tetszik a mérnöki mivel ott van fizika,és nem nagyon meg a fizika,inkább matekos vagyok.:) ezért választottam emelt matekot érettségin,és így 440pontom van összesen,ami bőven elég az ELTE-re,és most kell menjek beiratkozni(ebbe a hónapba),elmegyek,mert még csak 19éves vagyok 12éves korom óta foglalkozom a programozással :) és azért kell egy szakma,és mindenféleképp egy egyetemi szak,mivel a hobbim a programozás így maradt az informatika :) és így lett proginfo :)
Meglátod majd, hogy az egyetemen ha nem is tanulsz semmi újat, de legalább rendet rak a fejedben.
Mindenki aki kellő tudással megy az egyetemre, azt hiszi magáról, hogy ő mindent tud. Azonban majd feleszmél arra, hogy milyen sokmindent nem tud. Ezért van, hogy néhány buta ember okosnak érzi magát, míg az okosak butának vallják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!