Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az istenér írja ki azt,...

Mi az istenér írja ki azt, hogy a háromszög nem létrehozható?

Figyelt kérdés

Miért teljesül a feltétel nem értem.

[link]

2012. aug. 3. 12:51
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Nézzétek meg:

[link]

Azokkal az adatokkal a feltétel hamis lesz az and miatt.

Akkor volna a feltétel igaz ha or volna az end helyett.

De most and van ott a feltétel pedig igaz pedig hamisnak kéne lennie láthassátok a képen amit linkeltem.

2012. aug. 3. 15:31
 22/26 anonim ***** válasza:

"Tik nem értitek. "

Igen, mi nem értjük! Sőt, a Python is szar, szerintem gyorsan szólj a fejlesztőcsapatnak, hogy mekkora bugot találtál :)

El lett magyarázva fent elég részletesen, hogy mi a baj megoldásoddal és miért kell még egy zárójelpár. Ha ebből sem érted, akkor hagyjál fel a programozói karriereddel.

2012. aug. 3. 15:32
 23/26 anonim ***** válasza:

A többiek mar leirtak, de megprobalom en is:

VALAMI or (b < a + c) or (c < a + b)

Ez a te felteteled, es itt eljesen mindegy, hogy mi a VALAMI erteke, mert ha (b < a + c) vagy (c < a + b) valamelyike igaz, akkor az egesz feltetel igaz.

2012. aug. 3. 15:34
 24/26 A kérdező kommentje:

Előző ez az én feltételem nézd meg jobban:

VALAMI and (b < a + c) or (c < a + b)

2012. aug. 3. 15:36
 25/26 A kérdező kommentje:

Már értem :)

De ez nagyon cseles volt.

2012. aug. 3. 15:51
 26/26 anonim ***** válasza:

Jaj, cseszdmeg, ne csináld már ezt. Ez az utolsó próbálkozásom veled, de csak azért, mert épp nincs mit csinálnom meló közben.

[link]

Elemezd ki ezt a kódot. Szerinted miért true? Elárulom: azért, mert az "and" precedenciája nagyobb, mint az "or"-é. Tehát először elvégzi az and műveletet, ami false. Utána jön az "or", ami egy "false or true" lesz, tehát true. Ugyanez van a te esetedben is, azért kell zárójelbe tenni az or-os részt, hogy az hajtódjon végre előbb, és csak később legyen and-olva.

Az pedig hülyeség, hogy erről semmi nincs a neten. Python operátor precedencia:

[link]

Magát a "precedencia" jelentését pedig már általános iskolában tanítják.

2012. aug. 3. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!