Mi az istenér írja ki azt, hogy a háromszög nem létrehozható?
Nézzétek meg:
Azokkal az adatokkal a feltétel hamis lesz az and miatt.
Akkor volna a feltétel igaz ha or volna az end helyett.
De most and van ott a feltétel pedig igaz pedig hamisnak kéne lennie láthassátok a képen amit linkeltem.
"Tik nem értitek. "
Igen, mi nem értjük! Sőt, a Python is szar, szerintem gyorsan szólj a fejlesztőcsapatnak, hogy mekkora bugot találtál :)
El lett magyarázva fent elég részletesen, hogy mi a baj megoldásoddal és miért kell még egy zárójelpár. Ha ebből sem érted, akkor hagyjál fel a programozói karriereddel.
A többiek mar leirtak, de megprobalom en is:
VALAMI or (b < a + c) or (c < a + b)
Ez a te felteteled, es itt eljesen mindegy, hogy mi a VALAMI erteke, mert ha (b < a + c) vagy (c < a + b) valamelyike igaz, akkor az egesz feltetel igaz.
Előző ez az én feltételem nézd meg jobban:
VALAMI and (b < a + c) or (c < a + b)
Már értem :)
De ez nagyon cseles volt.
Jaj, cseszdmeg, ne csináld már ezt. Ez az utolsó próbálkozásom veled, de csak azért, mert épp nincs mit csinálnom meló közben.
Elemezd ki ezt a kódot. Szerinted miért true? Elárulom: azért, mert az "and" precedenciája nagyobb, mint az "or"-é. Tehát először elvégzi az and műveletet, ami false. Utána jön az "or", ami egy "false or true" lesz, tehát true. Ugyanez van a te esetedben is, azért kell zárójelbe tenni az or-os részt, hogy az hajtódjon végre előbb, és csak később legyen and-olva.
Az pedig hülyeség, hogy erről semmi nincs a neten. Python operátor precedencia:
Magát a "precedencia" jelentését pedig már általános iskolában tanítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!