Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy kell egy ilyen programot...

Hogy kell egy ilyen programot megírni C nyelven?

Figyelt kérdés

A feladat lényege egy mátrix létrehozása. Egy koordináta rendszert kellene csinálnom, de nem tudom hogyan.

Aztán ha kész akkor azt szeretném elérni, hogy ha beírok egy két számból álló kombinációt akkor kiadja, hogy egyik számból a másikig hogy lehet a legrövidebb úton (de csak függőlegesen és vízszintesen mozogva eljutni) és aztán kiadja hogy mekkora a távolság. Pl a 7-es és a 13-as között a távolság 4 mező (beleszámolom a végpontot is).

Itt van egy kép tehát valami ilyesmit kell elképzelni.

[link]

Már gondolkodtam azon is, hog esetleg a sorok és az oszlopok közötti különbségeket kell figyelembe venni, de azt sem tudom megírni normálisan.

2012. júl. 27. 11:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm a segítséget.
2012. júl. 27. 11:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nincsenek akadélyok, akkor szerintem nem kell az egész probléma teret leképezni mátrixba (vagy tömbbe), elég a koordinátákkal számolni. Szerintem a távolság:

|X1-X2| + |Y1-Y2|

Ha akadályok is vannak, akkor ezt ajánlom figyelmedbe:

[link]

2012. júl. 27. 11:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Nincsenek akadályok a térben, úgyhogy működni fog a képlet csak még nem tudom hogyan tároljam. Tehát akkor is meg kell adni minden számnak az x és y koordinátáit ugye? Majd egy képlettel kiszámolom és eltárolom egy változóban az eredményt ugye?
2012. júl. 27. 12:56
 4/5 anonim ***** válasza:
A távolsághoz mit adsz meg, a négyzetek sorszámait? Akkor sem tárolnám az egészet, semmi értelme, inkább a sorszámból számolnék koordinátákat. Ehhez az egész osztással és az osztás maradékkal kell operálni. ("/" és "%")
2012. júl. 27. 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, pontosan mit akarsz tárolni, hány eredményt, milyen célból, stb. De én megcsinálnám a távolság számítást külön függvényként, ami csak kiszámolja, és visszaadja. Minden más már független ettől, úgy tárolod, ahogy a további feladat megkívánja.
2012. júl. 27. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!