Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért van ez az error C#-ban?

Miért van ez az error C#-ban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2 napja kezdtem el programozni, és gondoltam nézek feladatokat amiket meg tudnék csinálni csekély tudásommal. Néztem egy olyat hogy "Olvassunk be 2 számot és írassuk ki hogy melyik a nagyobb és mennyivel". Az sem biztos hogy jól csináltam, de nem probléma, próbálkozom.

Szóval, az az error van, hogy: "Use of unassigned local variable 'szam1'". Valami olyasmi, hogy nem deklaráltam szam1-et, de ottvan pedig...na mindegy, itt a kód:

using System;

using System.IO;

class Nagyobb

{

public static void Main(string[] args)

{

Console.WriteLine("Üdv!");

Console.WriteLine("Kérlek adj meg 2 számot!");

int szam1, szam2 = Int32.Parse(Console.ReadLine());

if (szam1 < szam2)

{

Console.WriteLine("Az első szám ({0}) nagyobb mint a második ({1}), ennyivel: {2}", szam1, szam2, (szam1 - szam2));

}

else Console.WriteLine("A második szám ({0}) nagyobb mint az első ({1}), ennyivel: {2}", szam2, szam1, (szam2 - szam1));

}

}

Tudom, egyszerű feladat, de ahogy említettem: 2 napja kezdtem el, lehet nevetni hogy még ezt sem tudom megcsinálni.

2012. júl. 24. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:

int szam1, szam2 = Int32.Parse(Console.ReadLine());

helyett:

int szam1 = Int32.Parse(Console.ReadLine());

int szam2 = Int32.Parse(Console.ReadLine());

Az elsőnek is kell valami értéket adni.

2012. júl. 24. 12:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Ó, így működik, köszönöm, zöld ment!
2012. júl. 24. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy tudod-e, de

Ezt:

Console.WriteLine("Az első szám ({0}) nagyobb mint a második ({1}), ennyivel: {2}", szam1, szam2, (szam1 - szam2));

így is írhatod:

Console.WriteLine("Az első szám ("+szam1+") nagyobb mint a második ("+szam2+"), ennyivel: "+(szam1-szam2);

Szerintem jól haladsz a 2 naphoz képest

2012. júl. 24. 23:35
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást, megpróbálom így egy másik programban is. Az amúgy jó, ha sok kis feladatot csinálok meg? Például ezt, vagy egy egyszerűbb sorbarendezést, vagy köszönjön napszaknak megfelelően (8-10:Jóreggelt, 10-17: jÓnapot, 17-:Jóestét stb...), tegnap megpróbáltam még egy olyat hogy melyik síknegyedben van az adott koordináta, de valamiért nem működött, aztán rájöttem hogy a koordinátának float kéne, és nem || operátort hanem &&-t kéne használnom, hogy x és y egyszerre teljesüljön :)

Mellesleg a double vagy a float a gyorsabb ha ilyen változót akarok használni? Ja és írhatnátok feladatokat ha tudtok! :)

2012. júl. 25. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!