Pascalban ha a változók között van szám és szöveg is, akkor milyen parancsot kell bevigyek?
Most kezdek el vele foglalkozni, teljesen magamtól és kezdésnek már csináltam matematikai programokat, de most egy kis telefonkönyvet akarok létrehozni gépemre.
Név, település, utca, kor, irányítószám: ezek a változók.
Hogyan érhetem el, hogy a bevitt neveket és egyéb adatokat tárolja?
A változók kérdését orvosoltam, de az adatokat még nem tudom bevinni.
Ha Acces programba beviszem az adatokat, utána meg lehetne oldani, hogy ezzel a programmal, abból az adatbázisből keressen egy megadott értéket?
Ha lehet, akkor ne kész parancssorokat írjatok, mert mint írtam, most kezdem, így egy kicsit magamtól szeretnék rájönni ezekre.
Köszi előre
Ezeket Pascalban rekordként tudod tárolni.
Tudsz tömbben is tárolni rekordokat. Tehát akkor annyival kell kiegészíteni, hogy készítesz egy tömböt, ami a rekord típusú dolgokat tárolja, és ezt kell feltöltened, a rekord adattagjai alapján.
Vagy pedig, ahogy most nézem, lehet használni pointereket is Pascalban. Akkor csinálhatsz egy láncolt listát, aminek a "csomópontjai" tárolják az adatokat. A csomópointok ilyen mutatókkal vannak "összekötve". Mindegyik csomópont a rákövetkezőre mutat, így a legutolsó értelemszerűen nem mutat semmire, ez a NULL pointer. Ha jobban érdekel a láncolt listás dolog, bár kezdőként még bőven elég, ha a rekordokkal meg tudod oldani, akkor olvass utána.
Ezt a rekordos dolgot nem értem.
Privátban elmagyarázod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!