Az állítólag mindenkinek első programom nem működik. Mi lehet a probléma?
Szóval van egy Dev-C++ programom beírtam ezt:
#include <iostream>
int main()
{
std::cout << "Hello world!\n" << std::endl;
return 0;
}
Ami már a program szerint is jó lenne de mikor rákattintok a futtatható állományra, nem történik semmi. Vagyis kb 1 másodpercre felvillan egy programkinézetű dolog, de nem látom benne a feliratot sem, meg rögtön be is záródik. Kissé frusztráló.
Szia.
A program jó és müködik is, csak amikor futtatod akkor (mivel konzolos alkalmazás) kiirja hogy "Hello Word" és befejezi a működését, a windows pedig bezárja a konzolos alkalmazás ablakát - Ezért látod egy pillanatra felvillanni az ablakot.
Két módszer.
1. Inditasz egy parancssort, megkeresed benne a lefotditott EXE programodat és elinditod. (A windows nem zárja be a program befejezése után az ablakot, igy láthatod mi történik benne)
2. Teszel a Return 0; sort elé egy Enter-re való várakozást.
cout<<"Nyomd meg az entert";
cout << endl;
de az is lehet, hogy a "cin >>" -t kell használni (Nem vagyok C++-os, ugy hogy pasz, majd egy C++-os megmondja)
Sok sikert.
Üdv.
Köszönöm a segítséget. Azt hittem én csinálok valamit rosszul:) A módszerek közül egyedül a parancssoros működik, de végülis az is elég.
Egyébként az std::endl; már csak a biztonság kedvéért volt, hátha úgy működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!