Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez a két módszer különbözik...

Ez a két módszer különbözik egymástól?

Figyelt kérdés

//Ez:

class Mammal

{

public:

virtual void Sleep()const {cout <<"Mammal alszik \n";}

protected:

private:

};

class Dog: public Mammal

{

public:

virtual void Sleep()const {cout <<"Dog alszik \n";}

protected:

private:

};

//És ez között:

class Mammal

{

public:

virtual void Sleep()const {cout <<"Mammal alszik \n";} //És itt csináljak virtualis destruktort?

protected:

private:

};

class Dog: public Mammal

{

public:

void Sleep()const {cout <<"Dog alszik \n";} //itt csináljak virtualis destruktort?

protected:

private:

};

//Van különbség?

2012. jún. 6. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a Dog osztályból is akarsz örököltetni egy másik osztályt, és együtt akarod kezelni őket Dog-ként vagy Mammal-ként, viszont az új osztályod Sleep metódusát felülírod (ahogy a Dog-ban a Mammal-ét), akkor különbözik.

Ha a Dog-ból nem örököl semmi, akkor mindegy, hogy virtuális-e vagy sem, ha minden igaz...

2012. jún. 6. 18:45
 2/4 iostream ***** válasza:

1. Miért nem próbálod ki?

2. Nincs különbség, virtuális függvény a leszármazottakban automatikusan virtuális, még ha nem is írod ki.

2012. jún. 6. 19:21
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Adtam megint zöld kezet mindkettőtöknek. :)

2012. jún. 6. 19:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Szóval akkor iostream pontosított, és _egyáltalán_ nincs különbség. (Azt nem vágtam, hogy automatikusan virtuális lesz a leszármazott osztály adott metódusa.)

2012. jún. 6. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!