C++ könyv + compilert írna valaki? Valami igényesebbet
Valamicskét már tudok az alapokból, ezt úgy értsétek, hogy az első pár óra a 24 órás könyvből... Valami olyasmi compiler kéne, ami már akkor észreveszi a tipikus hibákat, mikor beírod a sort (pl pontosvesszőt nem raktam ki)
A könyvben legyenek benne az alapok, meg az ilyenek.
Amúgy szerintetek úgy jól lehet gyakorolni a nyelvet, hogy mondjuk írok egy snake, vagy kőpapírolló, vagy mondjuk egy super mario játékot?
És ha már NAGYJÁBÓL elsajátítottam a nyelvet, MELLETTE milyen másikat érdemes még elkezdeni?
Ami neked kell azt nem compilernek, hanem fejlesztő környezetnek hívják.
Próbáld ki mondjuk a Code::Blocks-ot.
(De a nagyobb mérető, mingw-set szedd le, mert abban van fordító is.)
A kulcsszavak hatalmasak, köszönöm!
Igen, jól lehet gyakorolni kisebb játékokkal a nyelvet, mellette még esetleg tanulhatsz Javat, phpt, C# esetleg.
Én ha "nagyjából elsajátítom" majd a C++-ot, akkor OpenGL-t, vagy DirectX-et fogok hozzá tanulni, mellette C#-ban Console programokat írok, mert suliban ezt kell.
A programozási logikát - ami szerintem fontosabb, minthogy milyen nyelven kódolsz- életed végéig sajátíthatod nyelvtől függetlenül.
Szerintem ha nem webprogramozó akarsz lenni, akkor php-t ne tanulj, inkább Java vagy C#, de mindegy mibe vágsz bele, biztosan tanulsz új dolgokat.
Elég sok ilyen kérdés van egyébként ahol könyveket ajánlanak a válaszolók.
Kezdd a "Tanuljuk meg a C++ programozási nyelvet 24 óra alatt" könyvvel - amibe szerintem túl hosszan és túl hamar tették bele a mutatók használatát - , utána pedig "Bjarne Stroustrup C++" könyvvel folytasd, utána már csak gyakorlás, neten kutatás, és önszorgalom hozza meg a várt eredményeket.
Én a Bloodshead Dev C++ -ot ajánlom, kezdésnek egyszerűen használhatő feljesztői környezet, nem túl nagy méretű, és jól működik (4.9.9.2 verziója van meg nekem.)
A könyveknél az előttem szólóhoz tudok csatlakozni.
Microsoft Visual Studio C++ Express kiadás
vagy Netbeans MinGW fordítóval
akármelyik újabb verzióval
Windowsra egyértelműen Visual Studio. Cross-platform környezetben Eclipse CDT. Ez nálam jobban bevált mint a Cdoe::Blocks.
(fejlettebb autocompletion, syntax-highlighting stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!