Programozás, remélhetőleg valaki majd tud segítni leprogramozni egy egyszerű programot?
Kaptam egy leckét..amit le fognak osztályozni és elvileg nehezebb mint egy érettségi feladat, egyébként én nem érettségizek infóból, csak a tanár nem képes megérteni. Az lenne a legjobb ha valaki betudná nekem másolni az egész szöveget. SQL nyelvben, CSharpba esetleg SharpDevelop ban kéne megcsinálni.
Tehát a program úgy van, hogy; Van 1 iskolának 100 osztálya(tömbösen), minden osztályban maximum 40 tanuló.
Tanulók adatai: neve, életkora, előző iskola, TAJ szám, OM azonosító. Osztályoknak vannak neveik, Osztályfőnöke, és saját tantermük.
FELADAT: Kérjen be 1 osztályt, írja be az adatait, és írja ki a gyerekek számát, termet, és osztályfőnököt.
Ezt az egészet objektumosan kellene megcsinálni, ha tudja valaki mit jelent ez..:)
Előre is nagyon köszönöm annak aki tudna segíteni, egy programozónak ez olyan 10 perc.. Nekem meg semmi, mivel nem értem, nem érdekel a programozás, de viszont nem szeretnék megbukni!
Őőő bár nem tudok válaszolni, de érdekelne:
Mit keresel egy olyan helyen, ahol programozást tanítanak és téged nem érdekel a programozás? O.o
Csinálgy osztály osztályt:D
public class Tanulo
{
public string nev;
public int oem;
...
tanulo(string nev,int oem...)
{
this.nev=nev;
this.oem=oem;
}
}
public class Osztaly
{
public string osztalyfonok;
public string terem;
public List<Tanulo> tanulok;
Osztaly(string osztalyfonok, string terem)
{
this.osztalyfonok=osztalyfonok;
this.terem=terem;
}
}
mainbe:
Osztaly ujOsztaly = new Osztaly(console.readline(),console.readline());
while(console.readkey!='valamilyen billentyű')
{
Tanulo ujTanulo=new Tanulo(console.readline(),convert.toint32(console.readline()),...);
ujOsztaly.tanulok.Add(ujTanulo);
}
console.writeline("Létszám"+ujOsztaly.tanulok.count.toString()+ujOsztaly.osztalyfonok+ujOsztaly.terem);
Valami ilyesminek kell lennie, kis és nagybetűkre nem naon figyltem, a pontoknál hiányzik néhány adattag, értelemszerűen pótlod, nem teszteltem, csak ideírtam, de kb jónak kell lennie.
Ez működik:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
namespace ConsoleApplication_Tanulok
{
public class Tanulo
{
public string nev;
public string oem;
public string kor;
public string elozo_iskola;
public string taj;
public Tanulo(string nev,string kor, string elozo_iskola, string oem, string taj)
{
this.nev=nev;
this.oem=oem;
this.kor = kor;
this.elozo_iskola = elozo_iskola;
this.taj = taj;
}
}
public class Osztaly
{
public string osztalyfonok;
public string terem;
public List<Tanulo> tanulok;
public Osztaly(string osztalyfonok, string terem)
{
this.osztalyfonok=osztalyfonok;
this.terem=terem;
tanulok = new List<Tanulo>();
}
}
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Add meg az osztalyfonokot:");
string osztfo = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Add meg a termet:");
string terem = Console.ReadLine();
Osztaly ujOsztaly = new Osztaly(osztfo, terem);
do
{
Console.WriteLine("Add meg a nevet:");
string nev = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Add meg a oemet:");
string oem = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Add meg a kort:");
string kor = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Add meg az elozo iskolat:");
string elozo_iskola = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Add meg a tajt:");
string taj = Console.ReadLine();
Tanulo ujTanulo = new Tanulo(nev, kor, elozo_iskola, oem, taj);
ujOsztaly.tanulok.Add(ujTanulo);
Console.WriteLine("\nHa új tanulót vesz fel nyomja meg a 'q' betüt!");
} while (Console.ReadKey().Key == ConsoleKey.Q);
Console.WriteLine("Tanulok szama: "+ujOsztaly.tanulok.Count.ToString()+"\nOsztalyfonok: "+ujOsztaly.osztalyfonok+"\nTerem: "+ujOsztaly.terem);
Console.ReadKey();
}
}
}
Ez nincs túlbonyolítva szerintem, azt mondtad objektumokkal, az így néz ki.
Sql nem értem hogy jön ide, azt relációs adatbáziskezelésre használják inkább, nem objektumorientáltra. Hacsak nem egy komplexebb projektről van szó, ahol adatbázis szinten sql-t kell használni, felületi szinten pedig CSharpot.
De nem hiszem h erről lenne szó, szerintem jó az előbbi megoldás. :D És érettségin van ilyen tétel nálatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!