Hogyan működnek azok az állásportál weboldalak, amelyek gyakorlatilag az internetről összegyűjtött állásajánlatokat jelenítik meg a látogatóik számára?
Kell-e ezeknek a portáloknak engedélyt kérniük azoktól a hirdető oldalaktól (tulajdonosaiktól) ahol az állásajánlat eredetileg megjelent?
Vegyünk példaként egy álláshirdetést, ami megjelenik a profession oldalán.
Ezt az állásajánlatot előbb-utóbb ki fogja dobni egyebek mellett pl. jobmonitor is.
Ez utóbbi kell, hogy rendelkezzen a profession engedélyével, ahhoz, hogy a kínálatában megjeleníthesse az előző szolgáltató oldalán közzétett állásajánlatot?
Remélem érthetően fogalmaztam, és sejthető, hogy mi az a két dolog, ami érdekel.
Úgy, hoyga porffession, jobmonitor, jobline, stb egyazon cég médiaterméke, önmagától meg már csaknem kér engedélyt.
Vannak webmédiacégek amik többszáz oldalt is futtatnak egyszerre.
Köszönöm.
Na ja, magától nyilván nem kér engedélyt. :)
Azonban ha pl. én szeretnék egy állásportált üzemeltetni, nekem akkor kellene a többi (neves) portáltól engedély ahhoz, hogy kifelé mutató linkekkel hivatkozhassak az ő oldalaikon megjelentetett állásajánlatokra. Jól gondolom?
jól :D
am szerintem te lennél erre a legprofibb!
Te annyi kulcsszót összegyűjtöttél , hogy az valami rémálom!
(nem kell ennyi, EMBER!)
Fazekas Márknak:
A válaszod első sorát még értem, de a többivel nem tudok mit kezdeni.
Mire és miért írtad, amit írtál?
Hogy jönnek ide a kulcsszavak, a gyűjtögetés, meg a profizmus?
elmagyarázom:
-Profi (irónia)
-kulcsszó:
php, CSS, HTML, webprogramozás, web, állásportálok, kereső, webszerkesztés
te ezt kérdezted:
Hogyan működnek.....
tehát te NEM a kódjukra vagy kíváncsi.....(lehet, hogy tévedek)
ennyi elég lenne erre:
webprogramozás, web, állásportálok,
valaki beírja googlébe:
php állásportálok....
és erre első találatként kiadja a kérdésedet...(ez félrevezetés)
a profizmus:
a SEO tanfolyamai arra tanítanak meg , hogy minél több ember menjen a weboldaladra és ezt egy csomó kulcszóval tudod elérni.
ha valami nem világos akkor kérdezzél bátran....
...csak ne tőlem :)
Márknak:
Köszönöm az „okítást”!!!
Mindig örömmel tanulok másoktól. :)
Vallom, ha figyelünk, akkor mindig lesz olyan, akitől megtanulhatjuk, hogy „hogyan...”, s mindig lesz olyan is, akitől meg azt hogy, „hogyan ne...”
Legyen szó akár webprogramozásról, akár a kommunikációról, pl. egy ilyen fórumon. :)
Ami meg a kérdezést illeti.
EMBER! (...hogy maradjak az általad preferált közvetlen stílusnál.)
Én egyetlen kérdést sem tettem fel úgy, hogy kértem volna benne Fazekas Márk válaszát.
De ha már válaszoltál, és nem kifejezetten csak a kérdésemre, gondoltam megkérdezem, milyen indíttatásból fakadtak az észrevételeid.
Mellesleg meg szerintem ezt a fórumot valószínűleg nem azért találták ki és működtetik, hogy a kérdezők/válaszolók egymást minősítgessék.
Még akkor sem, ha vannak/vagyunk (hogy magamat se hagyjam ki) néhányan akik néha a hozzáértők számára teljesen triviális vagy ostoba kérdéseket tesznek fel.
Márk!
Nem kötelező válaszolni!
De ha már egy hozzáértő(nek számító egyén) a válaszra adja a fejét, és azt segítő szándékkal teszi, akkor az esetleges negatív -nem kifejezetten a feltett kérdésre vonatkozó- észrevételét akár egy privát üzenetben is megírhatja, az érintettnek.
Kiváltképp, ha az a hozzáértő, amúgy is annyira kultiválja a privát üzeneteket, mint Te. :)
(Vagy ez csak az esetlegesen pénzecskét is fialó kérdéseknél merül fel, ahol a kérdező hajlandónak tűnik ajánlatot is kérni, és majd rendelni tőled?)
Na, de ne ironizáljak, ne cinikuskodjak!
Köszönöm a válaszodat. Tanultam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!