A C# a C++ továbbfejlesztetett változata, akkor miért szükséges mind a 2-t külön ismerni, miért nem elég csak a C#?
A C# a C++ továbbfejlesztetett változata, akkor miért szükséges mind a 2-t külön ismerni, miért nem elég csak a C#?
Hiszen mind a 2 objektumorientált nyelv.
Szerintem az illető nem is arra célzott, hogy azért áll közelebb a C++ a C-hez mert van benne többszörös öröklés (ez nyilván ostobaság lenne), hanem a többszörös öröklést példaként hozta fel, hogy miben más pl. a C++ mint a C#.
Ott a pontosvessző a mondatban, pont jó helyen. Ott vége az utasításnak. :)
szerintem mindenki linkeljen egy összetettebb program forráskódot amit írt, lehetőleg mind a 4 nyelven, és majd eldöntjük melyikőtök az ügyesebb
vagy lehetne még esetleg verekedni is, és a nyertesnek adunk igazat
A C#-ot és a C++-t nem is érdemes hasonlítgatni. Nem is ugyanaz a céljuk.
Jómagam a C# vonalat erősítem. Nem játékokat írok, hanem üzleti alkalmazásokat.
Ezen a területen nagyon fontos a gyors hatékony fejlesztés. Az ügyfelet nem fogod arról, meggyőzni, hogy bár 2-3szor annyi idő elkészíteni C++ ban (és persze legalább 2-3szor annyi pénz is legalább), de 30 megával kevesebb RAMot fogyaszt, vagy az ablakok 1 másodperccel hamarabb nyílnak meg...
Most akkor fussunk neki a C++ vs Assemblynek is. Csak ott te leszel a f@sz másik végén, és el lehet mondani, hogy mennyivel hatékonyabb gyorsabb kódot lehet írni benne.
Az Assembly lassan bizonyítottan semmiben sem hatékonyabb, mint tetszőleges magasabb szintű nyelv, a fordítók jobban assemblyznek, mint a programozó, főleg komplexebb alkalmazások esetén.
De az általános gondolatmenet teljesen helyénvaló, mérlegelni kell a követelményeket, és az alapján nyelvet választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!