JAVA egy osztályból csak EGY példány?
Agyhullám könyvsorozat JAVA könyvében találtam egy feladatot, a szövege a következő:
Mit tehetsz, ha olyan osztályt szeretnél írni, amelyből csak EGY példány hozható létre, hogy mindenkinek, aki ebből az osztályból szeretne egy példányt, ezt az egy példányt kelljen használnia.
Singleton pattern-nek nézz utána:
Könyvből tanulgatok, sajnos nincs aki elmagyarázná nekem. Érdekel a programozás, tehetségem is van hozzá, de sajnos nincs pénzem tanárra, aki segít. Maradt a könyv. Ezt is nyertem egy programozás versenyen. A szálak még odébb vannak egy kicsit, tehát még ráér.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor tudsz olyat csinálni, hogy deklarálsz egy static változót, mondjuk boolean amiben tárolod, hogy már lett-e létrehozva példány. Ha lett már létrehozva, akkor a konstruktorban dobsz egy exception-t és példányosításkor elkapod.
De a Singleton még mindig elegánsabb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!