Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » MQL 4-ben hogy tudom figyelni...

MQL 4-ben hogy tudom figyelni a divergenciát az ár és egy egyéni indikátor között?

Figyelt kérdés
2012. máj. 16. 20:03
 1/6 anonim válasza:
Ezt kérdezd meg értelmesebben, akkor még választ is kapsz rá!
2012. máj. 28. 04:03
 2/6 anonim válasza:

Ha valójában nem is az MQL4 érdekel ebben, hanem az, hogy két függvény közötti divergenciát hogyan lehet figyelni, akkor az egy kicsit túlmutat ezeken a kereteken, de vázlatosan:

Veszel egy általad megválasztott szakaszt, n gyertyányit.

- keresel lokális minimumokat / maximumokat, illesztesz rájuk egyenest, meghatározod a meredekségét, és ha ezek ellenkező előjelűek a két függvénynél, akkor nyertél. Úgy érzem, több munkád lesz vele, mint amennyi hasznot hoz, de hajrá!

Ha pedig valami MQL4 problémád van, az nem derül ki ebből, mi az...

2012. máj. 28. 17:55
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, valami ilyesmit szeretnék leprogramozni, amit te mondtál az előbb.

Egyébként részletesebben a probléma:

MQL4-ben programozott robottal figyelem EURUSD páron, 1H-s grafikonon az árat és az egyéni indikátoromat. Amennyiben divergencia alakul ki, vagyis az ár lefelé tart, míg az indikátor fölfelé, akkor long beszállóra várok, míg ha az ár felfelé tart és az indikátor lefelé, shortra. A beszálló pontos helyét egy másik indikátor mutatja, az most nem érdekes. A kérdés az lenne, hogy hogyan lehet leprogramozni jól a divergencia figyelését.

2012. jún. 10. 13:34
 4/6 A kérdező kommentje:
A technika is érdekel, de ha valakinek van jó kódja hozzá, akkor rengeteget segít. :)
2012. jún. 10. 13:43
 5/6 anonim válasza:
Bocs, de a komplett robotodat nem írom meg. Már egyszer leírtam vázlatosan, de előbb tanulj meg alapokat programozni, aztán kereskedj Forexen. Megdöbbennék, ha ez amit leírtál, profitos lenne, de ezt végül is te tudod. (vagy nem ;) )
2012. jún. 10. 16:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy írd meg a komplett robotot, csak hogy ha van jó kódod, ami felhasználható, az érdekelne. :D A programozásról meg annyit, hogy mérnök infó szakos végzős diák vagyok... :P Na mindegy, köszi a tippeket. :)
2012. jún. 12. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!