Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Flashben hogyan tudok kaparós...

Flashben hogyan tudok kaparós sorsjegy játékot készíteni?

Figyelt kérdés
Sok játékoldalon van ilyen , pl: prizeen.Lényege hogy egy képen van mégeyg kép és az alatta levő akkor jelenik meg ha a felsőt az egér mozgatásával lekapartuk.Eddig odáig jutottam hogy layeren elsőszinten ott egy kép, felette a másik gondolom valahogy a felső képet kellene vágni az egér mozgatására köralakban.
2008. ápr. 23. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
9%

förszt of óll:

tanulj mek flessben prokramoszni.

2008. máj. 9. 19:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz az értékes választ, megy a flash programozás én gyakorlati megoldásra voltam kiváncsi, ötletekre hogy merre gondolkodjak.
2008. máj. 14. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok flash programozó de én ezen elveken gondolkodnék:

Lekapart sorsjegy képe, és egy réteg melyet le lehet kaparni és lekaparásakor átlátszó lesz.

2008. jún. 20. 14:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
ha az alpháját változtatod, azzal átlátszóvá tudod tenni, azt meg nem tudom hogy lehet figyeltetni vele, h mikor mozog rajta az egér, estleg a lekaparandó felületet több kis részletre kéne felosztanod, amik eltűnnek ha ráviszed az egeret, vagy ha rákattintasz, régebben én is próbálkoztam flashhel, de az már elég régen volt, meg nem is mentem túl mélyre benne.
2008. aug. 14. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm...az alpha csatornával játszani szerintem nem érdemes, mert általában az egész képre kiterjedően változtatja meg a képet, azt megoldani, hogy csak azon részén változtassa az alpha csatornát ahol az egér már járt elég bonyolúlt.

A megoldás szerintem a maszkolásban leledzik.

Van három réteg.

1. A hátsó kép

2. A maszk réteg

3. A "lekaparandó" kép

A maszk réteg arra való, hogy átfedéseket hozzunk létre két réteg között.

Itt bővebben tudsz róla olvasni és leírják azt is, hogy hogyan tudsz létrehozni maszkot (nem olyan bonyolult):

[link]

Tehát láthatod, hogy a két kép között az a részlet válik átfedetté, amely a maszk rétegen be lett festve.

Ergó ha futtatás közben az egérrel úgymond rajzolsz a maszk rétegre akkor egyre több és több része válik láthatóvá az alsó képnek mivel egyre több befestett rész lesz a maszk rétegen.

Vagyis az egyszeri "egérakrobatának" úgy fog tűnni, mintha a felső réteget kaparná le.

2008. aug. 31. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!