Pascal-ban hogy csinálnátok meg ezt?
A feladat így szól: "Készítsen statisztikát, amely megadja, hogy az egyes végeredmények hány alkalommal
fordultak elő! Tekintse egyezőnek a fordított eredményeket (például 4-2 és 2-4)! A nagyobb
számot mindig előre írja! Az elkészült listát a stat.txt állományban helyezze el!
Például:
2-1: 18 darab
4-0: 2 darab
2-0: 19 darab
..."
A gondolatmenetre lennék kíváncsi, mikor egy tömbben csak a létező elemek darabszámát kellene meghatározni. Egyébként ez a feladat a 2007. októberi emelt informatika érettségin volt. Csak a megoldások közt nem találtam Pascal-lal készült verziót.
Nem egeszen ertem a feladatot:P Gondolom futball meccs vagy ilyesmi.
Mindenesetra ha jol ertem, akkor beolvasom az eredmenyt, legyen 2-3, utana felcserelem a golok szamat ha a kisebb van elol (tehat 3-2) lesz. es vegul van egy [i,j] tombom amibe novelem eggyel a [3,2] elem erteket
C++-ban úgy csinálnám, hogy lenne egy eredmény típusom, ami két számból áll, létrehozáskor automatikusan szétválasztja a nagyobbat meg a kisebbet, és írnék hozzá egy < operátort, ami valahogy rendezné (nem kell, hogy értelmes rendezés legyen, viszont konzisztens igen). Ezután az összes beolvasott adatot bevágnám egy multisetbe, és a végén kiiratnám a count-okat.
Pascalban ugyanez rendezett tömbbel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!