Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal-ban hogy csinálnátok...

Pascal-ban hogy csinálnátok meg ezt?

Figyelt kérdés

A feladat így szól: "Készítsen statisztikát, amely megadja, hogy az egyes végeredmények hány alkalommal

fordultak elő! Tekintse egyezőnek a fordított eredményeket (például 4-2 és 2-4)! A nagyobb

számot mindig előre írja! Az elkészült listát a stat.txt állományban helyezze el!

Például:

2-1: 18 darab

4-0: 2 darab

2-0: 19 darab

..."

A gondolatmenetre lennék kíváncsi, mikor egy tömbben csak a létező elemek darabszámát kellene meghatározni. Egyébként ez a feladat a 2007. októberi emelt informatika érettségin volt. Csak a megoldások közt nem találtam Pascal-lal készült verziót.

2012. máj. 13. 11:39
 1/4 anonim válasza:

Nem egeszen ertem a feladatot:P Gondolom futball meccs vagy ilyesmi.

Mindenesetra ha jol ertem, akkor beolvasom az eredmenyt, legyen 2-3, utana felcserelem a golok szamat ha a kisebb van elol (tehat 3-2) lesz. es vegul van egy [i,j] tombom amibe novelem eggyel a [3,2] elem erteket

2012. máj. 13. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom hol vagy hogy nézted, de google első találat ott van a megoldás is: [link]
2012. máj. 13. 12:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Mármint a pascalos megoldás van ott.
2012. máj. 13. 12:15
 4/4 iostream ***** válasza:

C++-ban úgy csinálnám, hogy lenne egy eredmény típusom, ami két számból áll, létrehozáskor automatikusan szétválasztja a nagyobbat meg a kisebbet, és írnék hozzá egy < operátort, ami valahogy rendezné (nem kell, hogy értelmes rendezés legyen, viszont konzisztens igen). Ezután az összes beolvasott adatot bevágnám egy multisetbe, és a végén kiiratnám a count-okat.

Pascalban ugyanez rendezett tömbbel.

2012. máj. 13. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!