Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kéne megcsinálni c++ban?

Hogyan kéne megcsinálni c++ban?

Figyelt kérdés

Egy számítógép szövegszerkesztője úgy romlott el, hogy minden végzárójel gépelésekor megfordította a zárójelben lévő szöveg. Példa: "Ez a szoveg (satnor osle) elrontotta (kidosam) a szamitogep (kidamrah a tti) szovegszerkesztoje" Írjon egy algoritmust, amely kijavítja az elromlott szöveget. (Bemenete az elrontott szöveg, és kimenete a kijavított szöveg) Írjon egy programot amely megvalósítja a fenti algoritmust.

Teljesen elkadtam, elindulni sem tudom ... Algoritmus beadandó lenne... c++ban meg kell írni, utána algoritmusban is.. algoritmusban c++ alapján már könnyű, de nemtudom megírni c++ba, nincs hozzá elengedő tudás.. vermekkel kéne megcsinálni ... Azt mondták elvileg egyszerű, de számomra nem. Valaki tudna valamit segíteni?

2012. máj. 2. 21:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"De ha megnézed a tömbök megfelelő méretüek, amennyi szöveg van annyi elemü a tömb, azért van létrehozva dinamikus tömb."

Én arra írtam a tömbméreteket hogyha fájlból kell beolvasnod egy tömbbe akkor ügyelni kell hogy megfelelő méretű legyen a tömb.

"Még az a szépsége hogy mindig csak annyi memóriát használ amennyi szükséges. "

Ezt meg arra írtam, hogy te egy ugyanakkora tmp tömböt foglaltál mint az egész szöveg, ami nem szükséges kivéve ha az egész szöveg zárójelbe van, egy felső becslés a maximálisan használandó méretre, ha jobban megnézem van egy ugyan ekkora használatlan tmp2 tömb ami végkép nem szükséges.

Ezzel szembe én el sem tárolom a szöveget (igazából a billentyűzet pufferbe a rendszer tárolja) a megfordítandó szöveg a verembe "folyik" dinamikusan növelve a verem méretét az aktuális megfordítandó szó hosszának függvényében.

Ezzel nem lebecsülni akarom a kódod csak tisztázni hogy miért írtam. Azt meg csak beleképzeltem hogy fájlba kell írni, az egyetemen úgy kellett mindig ZH-n vagy kötelező programnál. (Persze ennél sokkal nehezebb feladatokat kellett megoldani.)

Azt nem értem hogy miért írtad , hogy "vermekkel kéne megcsinálni" aztán mégsem úgy csinálod.

2012. máj. 3. 17:32
 12/12 A kérdező kommentje:
Mert utána megkaptam a választ, hogy úgy csinálom ahogy szeretném, csak működjön :) Igen ennél sokkal nehezebb feladatok is vannak, de ez nem Programozás 1-2-3. Hanem Problémaosztály Algoritmus, ahol nem csinálunk olyan szintű programokat :) És értem mit mondassz.
2012. máj. 3. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!