Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tanuljak meg programozni?

Hogyan tanuljak meg programozni?

Figyelt kérdés
Erdekelne a tema, de sajnos meg semmit sem ertek, ezert kerek segitseget. Letoltottem a Dev C++ de azt sem tudom mivel mit kezdjek. Hol tanulhatnek valami kis dolgot is kezdesnek? Vagy mivel is kezdjem egyaltalan? hol kapok valami utravezetot? Koszonom elore is a segitseget.

2012. ápr. 18. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Ha még soha nem programoztál, nem a C++ a legjobb választás első nyelvnek. Inkább Java, v ha van idegzeted a microfost hülyeségeihez, C#. Ezek viszonylag (!) könnyűek, de egyúttal keresettek is.
2012. ápr. 18. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem folytathatod c++-al.Nem ajanlom a java/c# ot mert object orientaltak es sok mindent elrejtenek eloled.

Ha tudsz angolul akkor konnyu dolgod lesz:

a youtube legjobb c++ tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=tyVhn0FWWB4

[link]

[link]

Mindent elmagyaraz az ide telepitesetol az objektumorientált programozásig

2012. ápr. 18. 13:23
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

Istenem mekkora butaságokat ír itt mindenki.

Mindenképp szükséged lesz egy könyvre.

A könyv címe:

Tanuljuk meg a c++ programozási nyelvet 24 óra alatt.

Aki meg azt mondja,hogy a javát vagy c# tanulj először,az beteg a fejére.

Pascalt se tanulj mert elavult.

C++ al kezdj megtanulsz benne két fajta programozási stílust is.És egyáltalán nem nehezebb mint a pascal csak,nagyobb nyelv több benne a lehetőség ezért több ideig fog tartani megtanulni.

És gondolj csak bele miért volna nehezebb a c++ mint a pascal.Gondolkozz el rajta és rájössz,hogy semmivel sem nehezebb mert mindkettőben ugyan az van változók ciklusok függvények stb.Miért volna nehezebb megtanulni a c++ nyelvi elemeit mint a pascal-lét.

Amúgy meg mindenkinek a legelső prog nyelv megtanulása a nehezebb.

De a tanulás szempontjából amúgy jó a pascal.De a python is meg a c++ is és bármelyik másik nyelv ami nem egyből objektum orientált.

Ja igen és még hozzá tenném,hogy c se tanulj mert már ott az újabb a c++ sokkal könnyebb például a változóknál ciklusoknál,és még sok máshol is.

Ha lesz eszed python-al vagy c++ kezdjél.

Amúgy meg egy programozni nehezebb megtanulni mint a nyelvi elemeket.De ez szerintem egyénfüggő.

2012. ápr. 18. 16:57
 4/6 anonim ***** válasza:
59%

Sok-sok kitartás szükséges hozzá, így szerintem regisztrálj be 1-2 magyar vagy angol fórumba, ahol megoszthatod másokkal a programjaid, értékelheted másokét és tanulhatsz belőle/tőlük. Ha kérdésed van is felteheted nekik, szerintem nagyon jó.

A tanuljunk meg 24 óra alatt... tényleg az egyik legjobb könyvcsoport, bármit is kezdesz el, én ezeket ajánlom, ha tudsz angolul és C++-t tanulsz akkor a "C++ without fear" elég jó könyv, én azt nyüvöm egy ideje.

2012. ápr. 18. 21:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Én egyet értek a 2. válaszolóval.

[link]

Ő nagyon jól elmagyarázza a dolgokat, mindenféle programozáshoz tölt fel videót azt hiszem, hogy közel 3000 videója van fenn youtube-on csak programozásról (C++-hoz 74-et csinált). Ehhez viszont angol tudásra lesz szükséged mivel amcsi a srác! :D

2012. ápr. 25. 23:21
 6/6 anonim ***** válasza:

figyu ha c++ akarsz tanulni itt egy könyv minden értelmesen levan irva: [link]

ja erre az oldalra regelni kell ha nemdobja ki a letöltési ablakot

itt egy másik ha a python nyelvet választod: [link] regelni nem kell

itt egy másik ha a c# nyelvet választanád: [link] ez is az az oldal ahová regelni kell de am bocs mert nemolvastam ezt a könyvet

ha pascal mellet dönetenél ezt online is megtanulhatod: [link]

ha az ADA nyelv mellet döntenél: [link]

ez is reges oldal na minegy ez már csak elég lesz jó tanulást és programozást :)

2012. aug. 5. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!