Hogyan tanuljak meg programozni?
Szerintem folytathatod c++-al.Nem ajanlom a java/c# ot mert object orientaltak es sok mindent elrejtenek eloled.
Ha tudsz angolul akkor konnyu dolgod lesz:
a youtube legjobb c++ tutorial: http://www.youtube.com/watch?v=tyVhn0FWWB4
Mindent elmagyaraz az ide telepitesetol az objektumorientált programozásig
Istenem mekkora butaságokat ír itt mindenki.
Mindenképp szükséged lesz egy könyvre.
A könyv címe:
Tanuljuk meg a c++ programozási nyelvet 24 óra alatt.
Aki meg azt mondja,hogy a javát vagy c# tanulj először,az beteg a fejére.
Pascalt se tanulj mert elavult.
C++ al kezdj megtanulsz benne két fajta programozási stílust is.És egyáltalán nem nehezebb mint a pascal csak,nagyobb nyelv több benne a lehetőség ezért több ideig fog tartani megtanulni.
És gondolj csak bele miért volna nehezebb a c++ mint a pascal.Gondolkozz el rajta és rájössz,hogy semmivel sem nehezebb mert mindkettőben ugyan az van változók ciklusok függvények stb.Miért volna nehezebb megtanulni a c++ nyelvi elemeit mint a pascal-lét.
Amúgy meg mindenkinek a legelső prog nyelv megtanulása a nehezebb.
De a tanulás szempontjából amúgy jó a pascal.De a python is meg a c++ is és bármelyik másik nyelv ami nem egyből objektum orientált.
Ja igen és még hozzá tenném,hogy c se tanulj mert már ott az újabb a c++ sokkal könnyebb például a változóknál ciklusoknál,és még sok máshol is.
Ha lesz eszed python-al vagy c++ kezdjél.
Amúgy meg egy programozni nehezebb megtanulni mint a nyelvi elemeket.De ez szerintem egyénfüggő.
Sok-sok kitartás szükséges hozzá, így szerintem regisztrálj be 1-2 magyar vagy angol fórumba, ahol megoszthatod másokkal a programjaid, értékelheted másokét és tanulhatsz belőle/tőlük. Ha kérdésed van is felteheted nekik, szerintem nagyon jó.
A tanuljunk meg 24 óra alatt... tényleg az egyik legjobb könyvcsoport, bármit is kezdesz el, én ezeket ajánlom, ha tudsz angolul és C++-t tanulsz akkor a "C++ without fear" elég jó könyv, én azt nyüvöm egy ideje.
Én egyet értek a 2. válaszolóval.
Ő nagyon jól elmagyarázza a dolgokat, mindenféle programozáshoz tölt fel videót azt hiszem, hogy közel 3000 videója van fenn youtube-on csak programozásról (C++-hoz 74-et csinált). Ehhez viszont angol tudásra lesz szükséged mivel amcsi a srác! :D
figyu ha c++ akarsz tanulni itt egy könyv minden értelmesen levan irva: [link]
ja erre az oldalra regelni kell ha nemdobja ki a letöltési ablakot
itt egy másik ha a python nyelvet választod: [link] regelni nem kell
itt egy másik ha a c# nyelvet választanád: [link] ez is az az oldal ahová regelni kell de am bocs mert nemolvastam ezt a könyvet
ha pascal mellet dönetenél ezt online is megtanulhatod: [link]
ha az ADA nyelv mellet döntenél: [link]
ez is reges oldal na minegy ez már csak elég lesz jó tanulást és programozást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!