Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csináljak egy programot...

Hogyan csináljak egy programot ami szimulálja a vizet?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 4. 21:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Ezt pár mondatban nem lehet leírni.

Ráadásul hogyan?

2D, 3D??

Milyen nyelven?

ehhez meg kéne tanulni programozni első körben.

2012. ápr. 4. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyenre gondolsz?

[link]

2012. ápr. 4. 22:08
 3/9 A kérdező kommentje:

programozni tudok c++ ban de mégsem értem,hogy hogyan kéne megcsinálni.

Annyira profi meg nem vagyok,hogy kapásból tudjak mindent.

Az egyik ilyen ez 3D,gondolom megcsinálják modellezővel igaz?De akkor mit kell itt programozni magyarázza el valaki.De lehet nagyon butaságokat mondok akkor kérlek valaki magyarázza el.

http://www.youtube.com/watch?v=R0O_9bp3EKQ

....

De azt most fontosabb tudnom,hogy hogyan csináljak realisztikus vizet 2d ben.

Olyan is lehet amit be linkeltél de azok csak csíkok amik úgy mozognak mint egy víz.Egyáltalán nem hasonlít rá.

2012. ápr. 5. 00:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó az amit belinkeltél én is olyat szeretnék csak c++ ban.
2012. ápr. 5. 01:08
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

Tudom, hogy felesleges mert te soha nem fogsz "hello worldnél" nagyobb programot csinálni, de a megoldás:

TÖLTS LE EGY KÖNYVET ÉS OLVASD EL!!!

Sajnos ha ennyire töketlen vagy, hogy ez nem jut eszedbe akkor inkább menjé kapálni a programozás helyett...

2012. ápr. 5. 08:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát, adok egy ilyen linket, azzal ki vagy segítve?

[link]

Mert ez kell...

De ajánlom az itt keresgélést inkább: [link]

2012. ápr. 5. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Te tudsz programozni C++-t? :D:D Meghalok a röhögéstől, akkor nem gyk-n kérdeznél, mert ezt egy programozó nem kérdezi meg.

Fogod az OpenGL API-t vagy DX API-t includálod, megtanulod a homogén koordinátákot, egy kis projektív geometriát, majd utánanézel a részecskemodellezésnek, és meg is van...

2012. ápr. 5. 13:39
 8/9 tabaki ***** válasza:

"Az egyik ilyen ez 3D,gondolom megcsinálják modellezővel igaz?De akkor mit kell itt programozni magyarázza el valaki."

Süsd meg, magát a modellezőt kell programozni... Mit gondolsz, azt hogyan csinálták?

Sajnos, arra alkalmatlan vagyok, hogy segítsek is, de az a matekos oldal, amit itt ajánlott valaki, tényleg jónak néz ki. Erről van szó ugyanis...

Egyébként, ha csak a megjelenítést akarod, fénytörésekkel, tükröződésekkel, mifenével, érdemes POV-Ray-jel játszadozni:

[link]

Ez csak statikus 3d-leírónyelv, de függvényekkel programozható, és képsorozatokat is lehet vele csinálni. Tehát interaktív programot nem tudsz vele készíteni - nem is arra való - de azt esetleg segít megérteni, hogy hogyan lehet matematikával természeti jelenségeket leírni.

A program forráskódja ingyen letölthető. Nyilván tanulságos olvasmány az értők számára (nekem speciel kínai), és bizonyos megoldásait esetleg beépítheted a saját, immár interaktív progidba, ha tényleg annyira megy a C++. Kíváncsi vagyok az eredményre.

2012. ápr. 5. 21:33
 9/9 tabaki ***** válasza:
+ Tegnap elfelejtettem: A Blendernek nagyon jó folyadékszimulátora van. Szintén nyílt forráskódú, ebbe talán még hasznosabb lenne belenézned, mert eleve benne van a fizikai rész real time megvalósítása is, persze tisztességes renderelés nélkül nem ilyen mutatós. Sőt, emlékeim szerint valami útmutatóban is taglalják a működését. Kalandra fel!
2012. ápr. 6. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!