El akadtam pascal programba. Példa lent (? )
program Pelda;
uses crt;
label start,asd,asd2,asd3,stop;
var k:integer;
c:char;
begin
start:
clrscr;
k:=11;
textbackground(red);
textcolor(white);
gotoxy(10,10);
write(' R g˘ ');
textbackground(blue);
textcolor(yellow);
gotoxy(20,10);
write(' P‚nz ');
gotoxy(30,10);
write(' Vissza ');
gotoxy(80,25);
repeat
c:=readkey;
if c=#0 then begin
textbackground(blue);
textcolor(yellow);
gotoxy(9+k,10);
case k/11 of {ezt nem fogadja el}
1: write(' R g˘ ');
2: write(' P‚nz ');
3: write(' Vissza ');
end;
c:=readkey;
case c of
#75: if k/11>1 then dec(k); { #72 = felfele nyil }
#77: if k/11<3 then inc(k); { #80 = lefele nyil }
end;
textbackground(red);
textcolor(white);
gotoxy(9+k,10);
case k of {‚s ugyanŁgy ezt se..}
1: write(' R g˘ ');
2: write(' P‚nz ');
3: write(' Vissza ');
end;
gotoxy(80,25);
end;
if c=#13 then begin
gotoxy(10,15);
textbackground(0);
textcolor(7);
if k=1 then begin writeln('r g˘');readkey;goto asd;end;
if k=2 then begin writeln('p‚nz');readkey;goto asd2;end;
if k=3 then begin writeln('vissza');readkey;goto asd3;end;
gotoxy(80,25);
end;
until c=#27;goto stop;
asd:
writeln('a r g˘');
readkey;
goto stop;
asd2:
writeln('a p‚nz');
readkey;
goto stop;
asd3:
writeln('vissza ment‚l');
readkey;
goto stop;
stop:
end.
No igen... én képtelen voltam kihüvelyezni, mit akarsz, még amikor a maradékos osztásra átírva elindult, akkor se. Tisztelet-becsület az előttem szólónak, hogy ő meg tudta sejteni. De nem erről akartam írni...
Az ő programja alapján, de egészen más elven megcsináltam a saját változatomat. Nyilván még csiszolható, de ennyi telt tőlem félálomban:
Nem tudom, nálad mennyire működik, a Windows XP-s gépemen ennek az ékezetei voltak jók konzolablakban futtatva. (A saját IDE-ből való teljes képernyős futtatás persze véletlenül sem ugyanaz). Na mindegy, ezt dolgot a legkönnyebb átírni.
Te, ez a menüzés egészen jó mulatság... Csináltam neked a minapi programomhoz hasonló tömbindexes megoldással egy italautomata-félét:
A program Windows XP-n nekem működik, linuxban még nem teszteltem, de mutatis mutandis nyilván ott is megy.
Működtetése:
A jobb oldali oszlop gombjain a nyílbillentyűkkel lehet lépkedni. Enter hatására a kiválasztott menüpont megjelenik a felső kijelzőn. Az "oké" enterelésekor viszont a legutóbbi választásod bekerül a "kiadóablakba", a kijelzőről pedig értelemszerűen eltűnik. Ha előzetesen nem választottál (illetve már kiadattad), okézáskor "semmi" felirat jelenik meg a kiadóablakban. Ehelyett lehetne egyszerű törlés is, de így jobban látható, mi történik. ESC-re kilép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!