Mit kezdjek vele?
Annyira a "védelmébe" kelnék, hogy én kb 12-13 évesen kezdtem el php-val szórakozni.
15 éves koromra jóformán bármit (illetve konkrétabban) bármilyen weboldalt meg tudtam benne írni, elég komplex dolgokat is.
Szóval annak, hogy valaki hány éves ANNYIRA nincs sok köze ahhoz, hogy ki mennyire boldogul el egy adott nyelvvel.
Azért, mert ő ennyi idős még nem kell lenézni.
Jó, a kérdést kicsit "hülyén" fogalmazta meg talán, de nem kell rögtön neki ugrani.
Kérdező, már elhangzott, találj ki valamit és hajrá.
#4 voltam újfent.
Én nem nézem le és nincs is bajom a tudásával de mondj egy munkahelyet ahol 18 év alatt felvesznek mint programozó.
És a programozói állások 99%-ra egyetemi végzettség szükséges és ha az idődet és a tudásodat ténylegesen fejleszteni akarod akkor egy jó egyetemet kell választani.
A 10:48-as válaszolónak senki nem mondta hogy én egy webbrowsert akarok csinálni, és nem is kérdeztem hogy hogy kell csinálni -,-".
A 12:57-esnek pedig csak annyit hogy senki nem mondta hogy én profin tudok programozni...
A 13:29-esnek és 14:01-esnek pedig köszönöm. :)
"Annyira a "védelmébe" kelnék, hogy én kb 12-13 évesen kezdtem el php-val szórakozni.
15 éves koromra jóformán bármit (illetve konkrétabban) bármilyen weboldalt meg tudtam benne írni, elég komplex dolgokat is."
Mielőtt még nekem esnétek, előre felhívnám a figyelmet, hogy nem leoltani/beszólni/lenézni akarok bárkit az itt írogatók közül, csak tisztázni szeretnék pár dolgot.
1. Bármilyen PHP-s weboldalnak a komplexitása tized akkora sincs, mint mondjuk egy komoly ipari szoftver-rendszernek(pl. automatizálási, vasútirányítási rendszerek, egészségügyi rendszerek). Szóval ez az "elég komplex" a te szubjektív megítélésed szerint állja csak meg a helyét.
2. Egy dolog megírni valamit, meg másik dolog jól megírni valamit. Az indiai programozó is megír bármit, de abból olyan megoldások/kódok lesznek, hogy egy normális programozó sírva könyörög, hogy tegyék másik projectre, ha esetleg olyan melót kap, hogy "indián" kódot kéne átvenni/rendbe rakni.
3. Nem sértésnek, lenézésnek szánta senki(szerintem, én legalábbis nem annak szántam, 11.09 vagyok) azt, amit írt, de 15 évesen kijelenteni, hogy "megtanultam xy nyelven programozni", kicsit viccesen hangzik a profik számára, akik már éveket töltöttek a szakmában, és van mögöttük jópár komoly project.
4. Tudom, hogy te - és a kérdező - azt hiszitek, hogy tudtok programozni, én is azt hittem, mikor már szereztem némi minimális gyakorlatot, de aztán bekerültem az első munkahelyemre, és csak tátottam a számat hónapokig, és akkor értettem meg igazán ennek a szakmának a mélységeit.
Senki nem állította, hogy egy komplexebb phps oldal megközelít egy összetett szoftverrendszert.
Illetve nyugi, ebben a szakmában dolgozom, tudom miről beszélek. :)
Persze viccesen hangzik, én is jeleztem, de meg lehet azt is kicsit másképpen fogalmazni, kevésbé sértően.
Ráadásul éppen, hogy a következő generáció értelmesebb részének kedvét nem kéne elvenni ettől a nagyszerű munkától! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!