Szeretnék írni egy programot ami prímszámokat fejt. Hogy lehetne megvalósítani? Bővebben lent!
Már tanulok programozni és szeretnék írni egy olyan programot ami megvizsgál "minden" számot és kiírja képernyőre a prímszámokat.
Az a tervem hogy létrehozok egy 'a' változót (nem tudom milyen típusú változó legyen hogy elég nagy prímszámokat is ki tudjak írni.Először unsigned long int típusúra gondoltam de annak csak 0-4 294 967 295 lehet az az értéke)
és egy ciklusban mindig növelem (1-ről mert az egy nem prímszám) eggyel az értékét.
Egy egymásba ágyazott if vizsgálatlánc vizsgálná az 'a' változót ( nem tudom hogy milyen feltétel alapján írja ki a képernyőre az adott számot) és ha az 'a' értéka éppen prímszám akkor kiírná a képernyőre,minden prímszámot új sorba.
Tehát a kérdéseim:
-Milyen típusú legyen az 'a' változó?
-Milyen feltétel alapján vizsgálja az 'a' változót hogy prímszám-e?
Ha van bármi ötleted írd le!
Zöldpacsi minden (értelmes,használható) választ adónak megy.
A válaszokat előre is köszönöm.
Megjegyzés :
C++ nyelvű lesz a program.
Ne vedd zokon de egy kreatív programozó akkor kérdez, ha magától nem talál megoldást a problémájára. A te problémád annyira egyszerű, hogy például egy google keresés rengeteg találatot ad rá, lásd linket lejjebb.
Klikk a linkre: [link]
"mindig növelem eggyel az értékét."
Csak egy tipp: ha kettővel növeled, akkor rögtön át tudod ugrani a páros számokat, máris duplaolyan gyors a programod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!