Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen C fejlécállományok...

Milyen C fejlécállományok "hiányoznak" a Visual Studio 10-ből?

Figyelt kérdés
a későbbiekben C++-t fogok tanulni, de most egyenlőre a C-vel foglalkozok, és azzal van a problémám, hogy a Microsoft nem támogatja az ANSI C99 szabványt, a könyvem meg azt ceszi alapul, és ez így jópár kellemetlenséget okozhat, ezért szertném letölteni ezeket a hiányzó fájlokat, hogy legalább ennyivel könnyebb legyen. tudtok ebben valamit segíteni?

2012. márc. 16. 16:26
 1/4 iostream ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. De szerintem nem lesz gondod, gyanítom hogy a könyved nem használ nagyon specifikus dolgokat. Jó eséllyel a könyvben lévő kód gond nélkül fordul VS-ben is. De ha nem jó, szedj le egy gcc-t, az támogatja a c99-t.
2012. márc. 16. 19:34
 2/4 A kérdező kommentje:
pfú, ha tudnád, mennyit szenvedtem azzal...a könyvben is arról volt szó, hogy mindent az alapján írnak le. az egyetlen gond csak az volt, hogy gcc-t nem találtam sehol, ezzel szarakodtam napokig, és ezek után írták itt nekem, hogy a visual c++ működik C-fordítóként is. most egyébként támadt egy nagyobb problémám is. nem tudom lefordítani a programot, mert a build menüben nem jelenik meg a compile gomb. korábban is volt ilyen gondom, de valamilyen tulajdonságokat át kellett állítanom igazra, és akkor sikerült. de most meg ott kezdődik a gond, hogy nem is találom azt a tulajdonságok menüt. most valamiért ugyanott mintha kevesebb adat lenne megjelenítve. tudsz ebben valamit segíteni?
2012. márc. 17. 03:32
 3/4 iostream ***** válasza:

Pedig gcc-t elég könnyű felrakni: [link]

Looking for the latest version? Download mingw-get-inst-20111118.exe (591.9 kB)

Felteszed, nem tudom ez beállítja-e a környezeti változókat, mindenesetre ha nem, akkor a PATH nevűbe be kell tenni a MinGW bin könyvtárát, utána konzolból bárhonnan eléred a gcc-t. Ami egy c99-t teljesítő fordító.

2012. márc. 17. 08:04
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi, most töltöttem le, mindjárt ki is próbálom. közben rájöttem, hogy mi volt a gond a visual studio fordítással. szépen le is írom ide, nehogy megint elfelejtsem :D

szóval, nem a projekthez adtam hozzá a c fájlt, hanem csak önmagában külön nyitottam meg, így a projekt maga üres volt.

2012. márc. 17. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!