Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++ egy random változó (! )...

C++ egy random változó (! ) kiválasztása?

Figyelt kérdés
Üdv, van egy kis gondom, szeretnék készíteni egy játékot, már néhány dolgot tudok, de elakadtam egy részénél, a játékban ki kellene választania a programnak egyet az 5 változó közül(a,b,c,d,e) és annak az értékét 2-re állítani. Fontos, hogy ez minden játéknál véletlen generált szám legyen. Hogyan tudom ezt megoldani? A rand() paranccsal esetleg, vagy az csak értékekre jó, változókra nem?
2012. márc. 8. 14:56
 1/1 iostream ***** válasza:

Nézd. A rand() nem parancs, hanem függvény, és annak a függvénynek az értéke egy véletlenszám. Hogy ezzel a véletlenszámmal mit kezdesz az a te dolgod.

Ha van a, b, c, d és e változód (és ezek mondjuk intek), akkor én csinálnék a helyedben egy ilyet:

typedef int& intref;

intref select[] = {a, b, c, d, e};

És ezután generálnék egy véletlen egészt 0 és 4 között, ezzel megindexelném a tömböt, és azt a változót állítanám kettőre.

2012. márc. 8. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!