Leírná valaki ezt a Turbo Pascalos programot?
Figyelt kérdés
Nem teljesen értem ezt, ha valaki szánna rá egy kis időt leírná a programot?
Feladat:
Adott egy maximum 100 karaktert tartalmazó szöveg. Állapítsa meg, hány szót tartalmaz, ha feltételezzük, hogy a szöveg elején, illetve végén található betűsorokat leszámítva minden szóközzel határolt karaktersorozat egy-egy szó! A kezdő szó előtt és a befejező szó mögött értelemszerűen nem feltétlenül van szóköz.
2012. márc. 5. 15:35
1/6 anonim válasza:
Írsz egy programot, ami bekér/bevizsgál 100 (maximum, tehát ennél nagyobb tömb/sztring nem is kell) karaktert, majd ezen egy for ciklussal végighaladva ellenőrzi, hogy a soron következő karakter szóköz-e. Ha szóköz, akkor megnöveli a szavak_darabszámát 1-gyel... végül kiírja a szavak_darabszáma értékét, azaz hogy hány szóból áll a szöveg. Remélem ezzel segítettem.
2/6 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom, csak a parancsokat nem, a konkrét programra vagyok kíváncsi.
2012. márc. 5. 15:56
3/6 ejbenjaro válasza:
Elég egyszerű feladat. Van egy max 100 karakter hosszú stringed. Szépen végig mégy rajta egy for ciklussal ami 1-től a string hosszáig fut. És karakterenként vizsgálod a string elemeit. Egy változónak minden egyes talált szóköz után növeled az értékét egészen a string a végéig. Ha végére érsz megvizsgálod hogy a string utolsó karaktere szóköz e és ha nem az, akkor az előbbi változóhoz, amiben a szavak számát tároltuk, hozzá adsz egyet. Nagyjából ez lenne az elv. Programozd le.
4/6 A kérdező kommentje:
Én ebből semmit se értek, ez nem a programozás konkrétuma
2012. márc. 5. 20:59
5/6 ejbenjaro válasza:
Tessék, itt egy pszeudó kód, ha ez alapján sem megy, akkor inkább ne tanulj programozni...
program akarmi;
változók:
szoveg: karakterlánc[100];
i : egész;
darab : egész;
ciklus i=1-től hossz(szoveg)-ig
ha (i>1) és (szoveg[i]=szóköz) akkor darab:=darab+1;
ciklus vége
ha szoveg[hossz(szoveg)]<>szóköz akkor darab:=darab+1;
kiír(darab);
program vége.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2012. márc. 6. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!