Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az egyetemen melyik szak...

Az egyetemen melyik szak jelenti a sima programozót?

Figyelt kérdés

Tehát aki kódol.

Én ilyen infós szakokat láttam eddig:

-Programtervező informatikus

-Mérnök informatikus

-Rendszergazda

-Valami kommunikációs izé

Ezek közül egyiknek se olyan képet fest le a neve,mint amilyet én akarok.Melyik szak a SIMA programozó.

2012. febr. 18. 22:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

tudásom szerint a programtervező informatikus.

de nem nagyon vágom mit értesz a "sima" programozó alatt.

2012. febr. 18. 22:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Hát,nem is tudom.

A "programtervező informatikus" kifejezésre nekem egy olyan fickó ugrik be aki UML-ábrákat rajzolgat.De én nem ezt akarom csinálni.Én csak simán kódolni szeretnék.Az melyik szak.

2012. febr. 18. 23:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Programtervező informatikus: Alapoktól indul az IT oktatása, az elején agyon szopatnak a matekkal. Ha túléled tanulgatsz C-ben C++-ban programozni. Mire végzel, zombi leszel és rájössz, hogy önszorgalomból már többet tanultál, mint az egyetemi anyag.

Mérnök informatikus: Műszaki rajzokkal és hasonlókkal szopatnak, megtanítják, hogy kell windowst telepíteni és mik egy unix rendszer alapjai. Ha nem képzed mellette önmagad, szart sem érsz.

Rendszergazda: Telepítgetés, hibaelhárítás, stb, aztán az első munkahelyeden az első idiot user olyat tesz, amit még életedben nem láttál és napok alatt tudod csak rendbe hozni.

Valami kommunikációs: lsd: bölcsész

2012. febr. 19. 00:31
 4/12 iostream ***** válasza:
69%
Az első kettő a programozós szak ma Magyarországon. Mindkettővel lehetsz programozó, de programozni csakis magadtól fogsz megtanulni.
2012. febr. 19. 01:00
 5/12 anonim ***** válasza:

iostream megint jól mondja. (Milyen meglepő. :) )

A prog és a mérnök infó is programozásra tanít, csak talán kicsit más szemszögből.

A proginfről tudok esetleg beszélni, ha gondolod. (Amúgy nem csak C/C++-van ott sem!)

Az UML rajzolást pedig nem fogod megúszni, sőt a dokumentálást sem! Ezek mind-mind hozzájárulnak egy program fejlesztéséhez, normális helyeken.

2012. febr. 19. 11:23
 6/12 iostream ***** válasza:
Hát, én nagyobb helyen vagyok, és ott nem én rajzolom az UML-t, és nem én írom a doksit, vannak erre külön emberek. De pl a tesztelésben aktívan részt vesznek a fejlesztők, nincs külön tesztelő.
2012. febr. 19. 11:51
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

1)Programozni tudok(C,C++,Java,de főleg Java),csak ugye a jobb helyekre kell a papír is...

2)A tesztelést nem akarom megúszni,a nagyobb Java projecteknél ott van a JUnit csomag.

3)Hát igen,sajnos az UML.

Már az alapgondolatával sem értek egyet.Borzalmas,hogy rákényszerítik az emberekre,akik nem akarják.Bezzeg a tiszta kódolást sehol nem tanítják...

2012. febr. 19. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Kérdés, hogy érdemes-e végigszenvedni az egyetemet csak azért, hogy papírod legyen róla... inkább menj ki külföldre dolgozni. Ott a tudást nézik, nem a papírt.
2012. febr. 19. 21:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Egy papír megléte azért sosem hátrány. :)
2012. febr. 19. 23:54
 10/12 iostream ***** válasza:
Külföldre kimenni az nem való mindenkinek. Másrészt ahhoz, hogy külföldön szóba álljanak veled, ugyanúgy nagy előny a papír. Mi alapján hívnának be/fel elbeszélgetni, ha nem derül ki hogy tudsz valamit? A kérdező nyílván pályaválasztás előtt áll, tehát fiatal, sok eredménye nincs.
2012. febr. 20. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!