Az egyetemen melyik szak jelenti a sima programozót?
Tehát aki kódol.
Én ilyen infós szakokat láttam eddig:
-Programtervező informatikus
-Mérnök informatikus
-Rendszergazda
-Valami kommunikációs izé
Ezek közül egyiknek se olyan képet fest le a neve,mint amilyet én akarok.Melyik szak a SIMA programozó.
tudásom szerint a programtervező informatikus.
de nem nagyon vágom mit értesz a "sima" programozó alatt.
Hát,nem is tudom.
A "programtervező informatikus" kifejezésre nekem egy olyan fickó ugrik be aki UML-ábrákat rajzolgat.De én nem ezt akarom csinálni.Én csak simán kódolni szeretnék.Az melyik szak.
Programtervező informatikus: Alapoktól indul az IT oktatása, az elején agyon szopatnak a matekkal. Ha túléled tanulgatsz C-ben C++-ban programozni. Mire végzel, zombi leszel és rájössz, hogy önszorgalomból már többet tanultál, mint az egyetemi anyag.
Mérnök informatikus: Műszaki rajzokkal és hasonlókkal szopatnak, megtanítják, hogy kell windowst telepíteni és mik egy unix rendszer alapjai. Ha nem képzed mellette önmagad, szart sem érsz.
Rendszergazda: Telepítgetés, hibaelhárítás, stb, aztán az első munkahelyeden az első idiot user olyat tesz, amit még életedben nem láttál és napok alatt tudod csak rendbe hozni.
Valami kommunikációs: lsd: bölcsész
iostream megint jól mondja. (Milyen meglepő. :) )
A prog és a mérnök infó is programozásra tanít, csak talán kicsit más szemszögből.
A proginfről tudok esetleg beszélni, ha gondolod. (Amúgy nem csak C/C++-van ott sem!)
Az UML rajzolást pedig nem fogod megúszni, sőt a dokumentálást sem! Ezek mind-mind hozzájárulnak egy program fejlesztéséhez, normális helyeken.
Köszönöm a válaszokat.
1)Programozni tudok(C,C++,Java,de főleg Java),csak ugye a jobb helyekre kell a papír is...
2)A tesztelést nem akarom megúszni,a nagyobb Java projecteknél ott van a JUnit csomag.
3)Hát igen,sajnos az UML.
Már az alapgondolatával sem értek egyet.Borzalmas,hogy rákényszerítik az emberekre,akik nem akarják.Bezzeg a tiszta kódolást sehol nem tanítják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!