Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Azt szeretnem megkerdezni...

Azt szeretnem megkerdezni hogy van-e olyan lehetoseg Pascalban hogy pl graf modban kirajzolok egy sakk tablat es ezt kimentsem egy allomanyba? Lehet hogy hulyeseg de kivancsi vagyok ra.

Figyelt kérdés
Alapfoglalmakkal tisztaban vagyok.
2012. febr. 17. 20:00
 1/7 zsomkovacs ***** válasza:
Alapvetően nincs. De lehetséges fájlba írni mondjuk bmp-ként, ha ismered a szerkezetét.
2012. febr. 17. 20:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Es forditva?

Egy kepet betudok tolteni?

2012. febr. 17. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Sakktábla kirajzolható, de nem tudom, hogyan lehet kimenteni. Kell keresni egy megfelelő grafikus rajzoló unitot.
2012. febr. 17. 21:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Tessék, itt a BMP kódolása wikipedián:

[link]

Én is napokat szenvedtem vele, mire összejött, de ennek segítségével írtam terminálos kis képszerkesztőt. :)

2012. febr. 18. 01:42
 5/7 zsomkovacs ***** válasza:

Képet betölteni ugyanígy, mint ahogy mented.

Esetleg egy másik megoldás, bár ezt nem fogod tudni megnyitni kívülről:

Létezik egy GetImage nevű függvény, ami egy Bitmap típusú változóba menti a képet. Valamint van egy ImageSize függvény, ami megadja ennek a Bitmapnek a méretét. Ezután meghatározod a Bitmap helyét a memóriában, és kiírod fájlba ezt a memóriaterületet. Beolvasásnál betöltöd a fájlból a memóriába (ugyanígy egy Bitmap-be) a képet, majd a PutImage eljárással kirajzoltatod.

2012. febr. 18. 08:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Minegy ez mar magas lesz az en szintemhez :S

Azert koszi :)

2012. febr. 18. 08:21
 7/7 A kérdező kommentje:
8:20as kommentelo a az elejet ertem de hogy tudom majd a mentett memoriabol kiirni?
2012. febr. 18. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!