Hogy kell ilyen programot írni C nyelven?
A feladat az, hogy 1-től 15-ig kiírja az összes létező 4 jegyű számkombinációt, de egy szám csak egyszer szerepelhet.
A segítséget megköszönném. Privátban is írhattok.
(Azt tudom, hogy 1365 féle kombináció van, mert a feladat másik része hogy ezt is számoljuk ki, de ehhez nem kellett nagy tudomány.)
Amúgy igazatok van rosszul fogalmaztam.
Ilyenekre kell gondolni, hogy: 1, 2, 3, 4. Ez egy "négyjegyű" számkombináció.
Kérlek segítsetek. Jó irányban gondolkoztok Kár hogy nekem sejtelmem sincs. Amúgy a 11, 14 nem jó kombináció. 1-15 ig négy számból álló kombinációk kellenek.
Pl ez is egy jó kombináció: 4, 5 ,10 ,12, 14
"Pl ez is egy jó kombináció: 4, 5 ,10 ,12, 14"
Ez neked pontosan 4 szám?
Miért nem jól fogalmazod meg a kérdést, úgy ahogy feladatban van?
Dehát még 1x: for ciklusokba gondolkozz! Ha csak 2 számból kombináció kéne először ezt implementáld, aztán 3 számból állót aztán a 4-et.
2 számból álló kiírja:
1, 2
1, 3
...
1, 15
2, 3
2, 4
...
stb
Belátható, hogy minden kombináció 1x fordul elő, mert lexikografikusan szigorúan monoton növekvő sorrendbe haladunk, belátható hogy nem hagyunk ki semmit mert minden iterációban lexikografikusan mindig a rákövetkező elemet járjuk be.
Ennél sokkal egyszerűbb mint amilyen szakszavakat használtam az előbb, piszok egyszerű, had ne lőjem le a "poént", jobb ha magadtól jösz rá, csak gondolkozni kell, semmi mást, meg sokat segítettem, neked is rá kell jönni ezek alapján, ha én rájöttem 1-2 perc alatt akkor, ennyi segítség után neked is rá kell jönni egyedül, ha pl 25 perc alatt jösz rá nem baj, az a lényeg hogy rájössz.
Ha 1-90-ig kéne és 5 számkombinációkat akkor pont az 5-ös lottó összes lehetséges kitöltését kapnád.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!