Hogyan tudnám elérni, hogy bekapcsolásnál újra bejöjjön a rendszerválasztó menü?
Legutóbb két windowst telepítettem a gépre. Az egyiket minden másra, a másikat pedig játékokra optimalizáltam.
A Game XP program segítségével.
Eleinte mindig bejött a rendszerválasztó menü, melyben megkérdezte, melyik XP-t akarom elindítani, beavatkozás nélkül elindult a Játékokra optimalizált Xp.
Persze én jobb szerettem volna, ha a másik indul el beavatkozás nélkül.
Amióta a játékokra optimalizált változatot a Game XP nevzetű programmal újraindítottam ezzel a beállítással: "Add a Start High Prioriti option in the Contex Menü for applications" Azóta meg sem kérdezi, minden bekapcsolásnál ez az Xp indul el.
Én el tudom indítani a másik XP-t is (mintha csökkentett módon akarnám nyomvatartom az F8-at, és visszatérek a rendszerválasztó menübe) de pl. a feleségem ilyenekkel nem foglalkozik neki jobb lenne ha a másik Xp indulna el, vagy legalább megkérdezné újra melyiket akarjuk.
Tud valaki segíteni?
Esetleg a BIOS-ban gondolok arra lehetne erre megoldás, még ezt nem néztem, de abban nem is szeretnék, csak úgy hozzáértés nélkül állítgatni.
Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális -> Indítás és helyreállítás. Beállítások.
Itt nézd meg, hogy be van-e jelölve a 'Rendszerek listájának a megjelenítése' illetve, hogy a legördülő menüben ott van-e egyáltalán mind a két XP rendszer
Ezt találtam róla.
Parancssorba bootcfg
Amennyiben hosszabb távon használunk két rendszert, esetleg szükség lehet arra, hogy megváltoztassuk az alapértelmezettet, azt, amelyiket a menü automatikusan elindítja, ha lejárt a választásra fenntartott idő. Ehhez a parancs /default főparaméterét kell használnunk, a fentihez hasonló módon. Például a bootcfg /default /id 2 a második operációs rendszert állítja be alapértelmezettnek, legközelebb újraindulásnál már ez fog elindulni, ha nem avatkozunk közbe a bootmenüben.
Köszi az első válaszadónak, tökéletesen bejött.
Pedig már jártam én is itt valamikor, de még akkor lehet,hogy nem volt ilyen problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!