Hogy lehet összekötni a weblapot asztali alkalmazással?
Figyelt kérdés
Valami olyasmire gondoltam, hogy lenne egy asztali alkalmazás és egy weboldalon egy form és a kettő egymásnak tudna üzeneteket küldeni. Tehát gyakorlatilag egy chat. Van ilyen vagy hasonló program? Ha nincs, akkor melyik nyelven és minek a segítségével lehetne legkönnyebben megírni a dolgot?
2012. jan. 17. 12:29
1/10 anonim válasza:
Ez egy kicsit másképpen működik ... :-D
De ha konkrétabban specifikálod, akkor könnyebb behatárolni, hogy mi is lenne a megoldás.
2012. jan. 17. 13:07
2/10 iostream válasza:
Hát. A weboldal többnyire böngészőben jelenik meg, tehát a böngészdén keresztül kell manipulálni. Ezt kétféleképpen tudod csesztetni.
1) Eseményeket generálsz az ablaknak (egérmozgás, kattintás, billentyűleütések), ez gagyi, mert nagyban függ az elrendezésétől az oldalnak, meg amúgy is körülményes.
2) A böngésző által biztosított API-t használva írsz egy plugint vagy kiegészítőt vagy valamit amit a böngésző támogat, és azt használod. Ez ugye böngészőspecifikus megoldás lesz.
2012. jan. 17. 13:42
3/10 anonim válasza:
Ennek semmi köze a böngészőhöz, ehhez szerver oldali alkalmazás kell, de ahhoz többet kellene tudni a feladatról.
2012. jan. 17. 13:57
4/10 iostream válasza:
Egy weboldal formja és egy asztali alkalmazás? Szerintem ennek igen sok köze van a böngészőhöz. Persze ha weboldal nélkül, közvetlenül akarja noszogatni a szervert akkor persze nem kell böngésző, de nem látom, hogy erről lenne szó.
2012. jan. 17. 15:12
5/10 anonim válasza:
A böngészőhöz semmi köze.
PL: C#-ban van olyan osztály amivel az oldal HTML kódjában szereplő Inputokat lehet babrálni, ezzel kapcsolatban az előttem szóló valamint a kedves kérdező is elolvashatja:
Megoldható. Az asztali programodba kell egy "webservert" építened amire csatlakozva elküldi a html kimenetet a böngészőnek amire az majd tud post-al válaszolni, amire te küldhetsz újabb html kimenetet stb. Persze nem csak html hanem ajax is kell hozzá de azt is vele küldheted. Persze az a hátránya meglesz a dolognak, hogy tűzfalon be kell engedned a klienst és neki ip-re kell csatlakoznia.
B variáció egy köztes szerver beiktatása.
2012. jan. 17. 19:48
8/10 anonim válasza:
Vonatkoztassatok már el a weboldal formjától. Nem a formmal kommunikál a desktop app, hanem adatokat postol (curl) a szervernek, ami adatbázisba lementi. Egy másik script meg rawba kinyomja az adatokat, a desktop app meg ezt nyitja meg (curl). Nem kell ide webszerver a kliensgépre...
2012. jan. 18. 16:18
9/10 anonim válasza:
Legalábbis akkor nem, ha le tudod fordítani a php forrást, illetve gondolom C-re is van Curl, vagy ahhoz hasonló. (nem tudom megnézni mert a google basz!k működni...)
2012. jan. 18. 16:24
10/10 anonim válasza:
montihun:
Én arról beszéltem, hogy ha nincs szervere és anélkül akarja megoldani. Kábé mint az Operában az Unite.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!