Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan oldható meg c#-ban?

Hogyan oldható meg c#-ban?

Figyelt kérdés

Emelt érettségis feladat: Írja ki a képernyőre, hogy melyik a leghosszabb szó a szoveg.txt állományban, és az hány karakterből áll. Ha több azonos leghosszabb hosszúságú szó is van a szógyűjteményben, akkor azok közül elegendő egyetlen szót kiírnia. A feladatot úgy oldja meg, hogy tetszőleges hosszúságú szövegállomány esetén működjön, azaz a teljes szöveget ne

tárolja a memóriában!

Na most én átnéztem az általam eddig tanultakat a füzetemben, plusz 2 erről szóló könyvet is, de ilyesmiről nem ír egyik sem. Szóval ha valakinek esetleg van erre ideje, légyszíves segítsen.

2012. jan. 11. 17:21
 1/9 anonim ***** válasza:

string leghosszabb = "";

using(StreamReader sr = new StreamReader("szavak.txt"))

{

while(!sr.EndOfStream)

{

strign szo = sr.ReadLine();

if(szo.Lenght > leghosszabb.Lenght)

{

leghosszabb = szo;

}

}

}

Console.WriteLine("Leghosszabb szó: " + leghosszabb.Lenght + "Hosszúsága: " + leghosszabb.Lenght);

----------------

Edit:

Lényeg, hogy nem tároljuk el sehol sem az összes szót, ezáltal akármennyi szó esetén működik, amennyiben a szavak.txt állomány így néz ki, pl:

szo1

szo2

szo3

szo4

2012. jan. 11. 17:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja egyébként ezt az érettségit én is megcsináltam :)
2012. jan. 11. 17:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha további segítségre van szükséged szívesen segítek:

MSN: vaczi2@citromail.hu

2012. jan. 11. 17:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Húúúúú, köszi szépen :) Ha kell még segítség akkor fogok írni :)
2012. jan. 11. 18:10
 5/9 _Jessy_ ***** válasza:

strign szo = sr.ReadLine();

1. A szót nem feltétlenül sorvégejel zárja.

2. Mi van akkor, ha egyáltalán nincs sorvégejel, és a fájg 6 gigás? :)

2012. jan. 11. 18:41
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez egy mezei érettségi. Ahol a sort sorvége jel zárja. De felőlem te bebiztosíthatod esetleg tabulátorra is, ha gondolod.

Mi lenne ha nem csak kritizálnál, hanem akkor legépelnéd a saját verziód.

2012. jan. 11. 21:21
 7/9 _Jessy_ ***** válasza:
:) Csak kötekedni akartam :) De nem mondtam a sort nem sorvégejel zárja, hanem a szót... Egyébként eddig ilyen feladatoknál mindig benne volt a specifikációban, hogy soronként 1 szó, vagy ha nem akkor bizony úgy kellett megoldani, hogy a szóelválasztó az szóköz, sorvégejel, tab, stb... Bár nemrég láttam itt (gondolom az is érettségis) feladatot úgy megfogalmazva, amitől a programozók Dunának mennek :D
2012. jan. 11. 23:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Én gyanítom h a szavak.txt-ben sor = szó.
2012. jan. 11. 23:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Jessy, a specifikációval, és az absztrakciós problémákkal nem hiszem, hogy foglalkozniuk kéne még érettségin. :) Az Fóthi Mester féle feladat, hogy beleverje az emberbe.

Mondjuk késztetést érzek, hogy specifikáljam, de inkább kihagyom, mert agyfaszt kapnának tőle. :D

2012. jan. 12. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!