/C/ hogyan irjuk meg olyan feladatokat amik ugy szolnak, pl. irjon programot ami addig olvas be karaktereket amig nem adjuk meg az X -et?
Ez igy helyes,kezdo szintu megoldas,
Irjon progit ami addig olvasbe karaktereket amig nem adjuk meg az X -et,majd a vegen irja ki hanyszor szerepelt az A betu a beolvasottak kozott.
A kerdesem hogy nem all meg rogton a beolvasas pedig megadtam az X -t ,csak akkor ha az entert lenyomom akkor ertekeli ki hogy megadtam e vagy nem.
#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <stdlib.h>
#define konstans 'A'
int main(void)
{
char b;
int szamlalo=0;
printf("Adjon meg betuket, az 'X' jelzi a veget \n\n");
while(b != 'X'){
scanf("%c",&b);
if (b ==konstans){
szamlalo++;
}
}
printf("\n A betuk szama: %d\n",szamlalo);
return 0;
}
Ha jól értem:
Beírod 'X'-et.
NEM nyomtal entert.
nem érted hogy miért nem áll meg.
Nyomsz entert.
Megáll.
Ha ez helyes, akkor:
Igen csak enter után tudja kiértékelni, mert amig nem nyomsz entert addig nincs "elküldve" a programodnak a bemenet, azt még vissza tudnád törölni.
Ha én értem rosszul:
PLS pontosíts a kérdéseden :)
Ugy volt megadva a feladat,hogy addig ker be szamokat míg nem adsz meg egy X -t.
A futatasnal irok ossze-vissza mindent majd nyomok egy entert.......ha az osszevisszasagban szerepelt egy X akkor megall a progi ha nem ujra keri be a szamokat.
es arra lettem volna kivancsi,hogy letezik e olyan,hogy gépelem a betuket /de nem nyomok entert/es X-t nyomtam le akkor azonnal megall a progi.
Vagy ilyesfajat egy tombe kene,hogy gepelem a betuket es minden egyes karakter egy tomb elemenek az erteke lessz es ha valmeik tomb x akkor megall....
nah, ez esetben olyan nincs amit te szeretnél.
Szar a gépelés folyamata alatt a program nem tudja te miket írtál be ( még az aktuális sor legelső karakterét se )
Amikor ENTER-t nyomsz, akkor kapja meg az egészet, és ő feldolgozza ahogy te megirtad
Na meg is van. A "getche" utasítás nem kér entert karakter leütésnél.
A példa program meg így néz ki: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!