Ha kicserelnem az alaplapomat akkor kellene venni uj windows rendszert?
Igen, elvileg a Windows kibírja mindegyik hardver cseréjét, kivéve az alaplapét. Erősen ajánlott hát újratelepíteni a Windowst, már csak azért is mert maga a Windows aktiválás is alaplaphoz kötött. (és mert valszeg a régi rendszer kékhalállal jutalmazná az új alaplapot)
Persze mindenekelőtt a fontos fájljaidról készíts biztonsági másolatot cd/dvd/külső lemezre.
Igen, újra kell telepíteni.
Vagy arra gondolsz hogy venni kell-e egy másik licencet?
Azt nem tudom.
Jól mondták, legalábbis OEM kiadás esetében. Elvileg ha drágább, dobozos kiadást vetted meg, ott ez nem gond... No de nem sok emberről hallottam eddig, aki annyit kicsengetett érte...
Aztán persze ott az a nem túl hivatalos megoldás is, hogy feltelepíted azt ami megvan és egy Windows 7 Loaderrel aktiválod. Ugyan úgy működni fog, tudod frissíteni stb, csak ez nem épp "hivatalos", ha érted mire gondolok. :)
Aemdae Turion
igazad van mar banom hogy ki attam erte annyi penzt...es vegul ki derult hogy jobb a linux es ingyenes is
Én sokéves legális XP-t használok, össze-vissza cserélgettem az alkatrészeket, a második alaplapcsere utáni aktiválásnál kiírta hogy többször nem lehet.
Úgyhogy kerestem egy ügyes kis programot és mostmár semmi gondja, fut szó nélkül. Ez a MS-os hozzáállás olyan, mintha a régi motorkerékpáromat újra meg kellene venni a gyártótól, csak azért mert motorblokkot cseréltem benne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!