Hogyan kell a programon belül megadni a változót? (c#)
Figyelt kérdés
Azt szeretném megoldani hogy a konzolon belül a program futása közben lehessen megadni egy változót. Ezt melyik parancs segítségével érhetem el?2011. dec. 23. 11:30
1/9 anonim válasza:
Ezt kicsit érthetőben meg tudnád fogalmazni. Ha jól értem akkor neked az kéne, hogy ha fut a progi akkor akarsz változót hozzáadni??? Ez így elsőre elég kivitelezhetetlennek tűnik. Kicsit több infó kéne.
2/9 A kérdező kommentje:
Egy olyan programot szeretnék írni, ami kiszámolja az éjfél óta eltelt perceket/másodperceket, ehhez pedig az elején meg kellene adni egy h, m, és egy s változót.
2011. dec. 23. 11:52
3/9 anonim válasza:
De azt nem futás közben kell. Az elején definiálod a programon belül. neked ahogy nézem integer kell.Így tudod létrehozni: Int32 sec; és a többi.
4/9 A kérdező kommentje:
A forráskódban meg tudom adni a változót, nekem az kell hogy a programom elején tudjam...
2011. dec. 23. 12:11
5/9 A kérdező kommentje:
Mindegy, rájöttem magamtól...
2011. dec. 23. 12:16
6/9 ejbenjaro válasza:
Te nem változót akarsz megadni, hanem a korábban a program forráskódjában definiált változóba szeretnél adatot beolvasni a konzolon, amit majd a programod fel tud használni. Ehhez pedig nagy valószínűséggel egy Console.read() nevű metódust kell használni.
Példa a használatára itt:
7/9 Pj0tr válasza:
A kérdésednek nincs értelme ilyen formában.
Amit szeretnél azt így lehet megcsinálni.
DateTime n = DateTime.Now;
TimeSpan ts = n - n.Date;
//ts.TotalHours
//ts.TotalMinutes
...
Ehhez miért kellene felhasználói input?
8/9 A kérdező kommentje:
mert én úgy gondoltam hogy a felhasználó adja meg a program elején az időt, nem a program olvassa ki.
2011. dec. 24. 11:06
9/9 A kérdező kommentje:
tehát:
Console.WriteLine("Hány óra van?");
int h = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
így gondoltam...
2011. dec. 24. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!