RAM-ból forráskód olvasás (? )
Sziasztok
Úgy tudom/hallottam hogy lehetséges a RAM-ból forráskód kiolvasása
Sokan írták hogy így lehetséges egyes kulcsok kiolvasása a programból
Igazából ilyen célra találtam programot ami olvas, de csak ez bizonyos sort, ami a legtöbb esetben aktuális, ha nem akkor viszont bukta
Az érdekelne hogy lehet-e ezt kézzel olvasni, és ha igen hogyan?
Fontos lenne, köszi
De mi van akkor hogyha titkosítva van? :)
Sima exe esetén miért kéne nekem ram ?:)
Mert ahogy halottam a a RAM-ban az eredeti hexa forráskód megtekinthető, ami be lett tömörítve előtte(Tehát minden olvasható titkosított exe esetében is)
Igazából nem értem mire gondolsz, de ha arra hogy simán nyissam meg a mappába hexeditorral, akkor kicsit félreértetted, mert a titkosított exe-nek szeretném látni
a hexa forráskódját :)
Szerintem miért is ne lehetne titkosított exe, mint ahogyan tömörített is van? Ha azt behívod disassemblerrel, nemigen tudsz belőle sokat kiokoskodni. Logikusnak látszik, hogy futás közben a RAM-ban már értelmesen, helyre téve kell lennie, így kileshető. Ez azonban nemigen nevezhető FORRÁSkódnak, legfeljebb a gépi utasítássor visszafordításának. Ez nem éppen azonos, a programnyelvtől függően egyetlen forrásnyelvi utasítás többszáz gépi kódú is lehet. Mivel a visszafordított kódban nincsenek szimbolikus hivatkozások, csak számértékek, ez még akkor sem lesz azonos a forráskóddal, ha az történetesen assemblyben íródott. Nagy spillernek kell lennie annak, aki követni tudja, hogy mi történik a sok semleges memóriacím közt. Bár én száz éve matattam ilyesmivel, de úgy rémlik, van olyan progi, amelyben futtatás közben is ellenőrizni lehet a visszafejtett kódot, talán valaki más ad majd tippet rá.
Némi gyakorlattal fölismerhetők bizonyos szerkezetek (számlálók és effélék), de ha a programozó szándékosan rejtjelezni akar, akkor hétköznapi elme nem fogja a disassemblált kódot kibogozni.
Olyan viszont nincs, hogy egy C-ből vagy pascalból fordított program C vagy pascal forrását vissza tudod nyerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!