Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Virtuális floppy létrehozása,...

Sz1u kérdése:

Virtuális floppy létrehozása, hogyan?

Figyelt kérdés

Egy BIOS frissítő program csak az "A" meghajtóra hajlandó kicsomagolódni, ami - ugye - nincs nekem.

Próbálkoztam a "subst" paraccsal, a "Virtual Floppy Drive" programmal, de nem jött össze.

A subst létrehozza ugyan a floppy meghajtót, de a BIOS kicsomagoló érzékeli és nem másolódik át.

A lényeg, hogy ebből a BIOS frissítő (exe fájl) programból szeretnék bootolható CD-t készíteni.

Köszönöm!

2011. dec. 9. 12:33
 1/6 A kérdező kommentje:

Jav:

"de a BIOS kicsomagoló érzékeli és nem másolódik át."

Pontosabban: de a BIOS kicsomagoló érzékeli, hogy nem egy igazi floppy van a gépben és nem másolódik át.

2011. dec. 9. 12:36
 2/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Konkrétan milye fájlt töltöttél le és honnan ?

Nincs-e meg ugyanaz CD-isoban (általában megvan) ?

Ha megadod a fájl letöltési helyét szivesen eljátszadozok vele én is....

2011. dec. 9. 12:45
 3/6 A kérdező kommentje:

12:45

"Konkrétan milye fájlt töltöttél le és honnan ?"

Ez a fájl egy régi IBM szgép BIOS-frissítése. Annyi a baj vele, hogy francia, vagy spanyol nyelvű. Másképp nem lehet beállítani a nyelvet, csak BIOS-frissítéssel.

Maga a fájl már régóta meg van nekem, csak ki kell írnom floppyra. Megkerestem a neten is, hogy le tudd tölteni:

[link]

A "Flash BIOS update diskette v31a 6263, 6265, 6275, 6285" nevű fájl lesz az (960.04 KB), legalábbis nagyon remélem...

"Nincs-e meg ugyanaz CD-isoban (általában megvan) ?"

Sajnos nincs meg, épp ISO-t akarok én is csinálni belőle, amiből tudnék boot CD-t készíteni.

Köszi a segítséget előre is!

2011. dec. 9. 13:31
 4/6 A kérdező kommentje:

A subst parancsra az alábbi hibaüzenetet adja:

[link]

2011. dec. 9. 13:43
 5/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Letöltöttem a progit. Win7-en el sem indult.

Ugy hogy a megoldás a következő volt :

Virtuális gép DOS-sal amibe raksz egy virtuális floppy-t.

Na ott mint a kisangyal ment.

Itt a floppy image : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2011. dec. 9. 13:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Sajnos nem jött össze sehogy sem. Próbáltam virtuális géppen is, meg más módszerekkel is.

A végén meguntam és elmentem vettem egy doboz floppyt (darabonként már nem adták).

Szereztem egy floppymeghajtót és a régi géppel meg tudtam csinálni a BIOS-frissítést.

Szinte az egész napom ráment, végül egy floppylemez megoldotta a problémámat (ezzel kellett volna kezdenem).

Mindesetere köszönöm a fáradozásodat! (csak egy zöld pacsival tudom meghálálni) :) :) :)

2011. dec. 9. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!