PHP val hogyan lehetne átadni egy értéket egy linknek?
Van egy oldalam, ahova be lehet regisztrálni. A regisztrált tagoknak lenne egy adatlapjuk. Na most ezeket az adatlapokat nem szeretném generáltatni, úgy hogy mindenkinek egy külön adatlapja legyen, hanem egy egységes lapon ki lehetne listázni, annak a személynek az adatait, akinek rákattintottak a nevére, az üzenőfalnál, vagy valahol máshogy. Valahogy a $_POST["GET"]-tel át lehetne adni egy értéket, ami alapján listázna.
$parancs = "SELECT * FROM users WHERE username = ide az átadott érték";
Én csak erre a megoldásra tudtam gondolni. Ha valami egyszerűbb van akkor írjátok kérlek. De azt se bánnám ha valaki inkább ezt az értékátadós módszert részletezné.
Hello
A linkben lévő értékpárok a $_GET tömbben vannak.
Tehát az index.php?id=4 esetén a $_GET['id'] == 4
Tehát:
$parancs = "SELECT * FROM users WHERE username = '".mysql_escape_string($_GET['id'])."';
Felhívom a figyelmed a mysql_escape_stringre, SQL injection-ös támadásoktól tudod vele megkímélni magad :) Ezt minden bemenő értékre érdemes használni, amit a sql kérésbe írsz!
Hát, ha ki van listázva, pl:
<a href="profil.php?id=1>Admin</a><br>
<a href="profil.php?id=2>Béla</a>
Rákattint...
Akkor a profil.php-ban a $_GET['id']-ben lesz a szám. vagy éppen profil.php?name=Admin és Béla is lehet, de szerintem számozva praktikusabb, úgyis van valami azonosítószámuk, gondolom.
Köszi a segítséget. Megoldottam a te segítségeddel. :D
Amúgy részleteznéd kérlek azt a támadást, amit mondtál?
Az a mysql_escape_string
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!