Regular expression erre a mintára?
Olyat szeretnék ami matcheli ezeket:
ab
aabb
aaabbb
aaaabbbb
Egy kifejezéssel ezt meg lehet csinálni, vagy az átfedések miatt nem?
simán meg lehet. Ha jól értem, ma minta lényege: tetszőleges számú 'a'-t követő tetszőleges számú 'b'.
Tehát a regex:
a{1,}b{1,}
a {}-ben lévő rész a darabszám definiálása, ebben az esetben az {1,} azt jelenti, hogy legalább 1x forduljon elő a megelőző karakter, felső korlát pedig nincs.
előző vagyok:
ha jól értem, ugyan annyi 'a' van, mint 'b'
Első vagyok. A Regex, amit írtam, tökéletesen működik.
Már persze abban az esetben, ha jól értelmeztem a feladatot, és tetszőleges számú a és b lehet. Ha pont ugyanannyi a-nak kell lennie, mint b-nek, akkor persze bonyolódik az ügy, valószínűleg tényleg nem elég egy sima regex.
Ebben az esetben viszont az első válaszomban leírt regex-el kiszeded a match-eket, és utána manuálisan kiszűröd azokat, ahol nem ugyanannyi a és b van.(Pl. páratlan karakterszámúak kapásból kiesnek, párosnál meg megnézed a string feléig, hogy csak a betűk szerepelnek-e benne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!