Hogyan lehet Windows 98-at bootolni CD-ről ha alapból a HDD-n van egy hibás windows?
Figyelt kérdés
Nemrég beszereztem egy régi gépet. Most lett meg hozzá egy 10 GB-s HDD amin van egy windows de nem tudom elindítani mert mielőtt az üdvözlőképernyő bejönne kékhalált kap.A vinyót nemtudtam leformázni mert az új gépemben már nincsenek olyan nagy adatkábelek mint ebben.3 Meghajtó van egy DVD író-olvasó 1 Dvd csak olvasó és egy CD olvasó. Kiírtam a Windows 98 SE-t Cd-re rendszerindító lemezként de nem csinál semmit. Hogyan kezdhetnék neki ?2011. nov. 22. 17:33
1/2 coopper válasza:
Szia.
Nem irtad milyen tipusu a gép, de végül is majdnem mindegy.
Ha egy kicsit ujabb fajta akkor kellene lenni raja boot menü billentyűnek (ez gép függő altalában F2, F5, vagy F8, de lehet F11 vagy F12 is. Próbálkozz)
A másik megoldás belépsz a gép biosába (amikor indul a gép akkor DEL gomb de ez is gép függő itt is vannak variációk)
És a biosban megkeresed a boot order nevezetű menűpontot vagy valami hasonlót és beállitod hogy az első boot eszköz az valamelyik CD meghajtó legyen. Utánna jöjjön a HDD.
Majd kipróbálod a változást, ugy hogy mindhárom CD/DVD-be berakod a win98 inditócd-t és ujrainditod a gépet.
Sok sikert.
Üdv.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi ! Mehet a próba :)
2011. nov. 22. 18:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!