Hogyan lehet egy böngésző rajzterületének handler-jét lekérni?
Én úgy tudom, hogy az ActiveX kizárólag IE alatt működik. Bár mintha láttam volna Chrome alá is ilyen kiegészítőt, de ugye nem lehetsz benne biztos, hogy a weboldaladat látogatóknál is fel van telepítve a kiegészítő. (Sőt 99,9%, hogy nincs.)
Egészen pontosan mi a célod? Mert lehet van alternatív megoldás. (Pl. HTML5 + canvas)
> 120 százalék hogy nem csak IE alatt van, különben Flash alapú videók, játékok és mindenféle reklámok is csak IE alatt jelennének meg.
Ezzel feltételezed – amúgy hibásan – hogy a böngészőbe épülő pluginok kizárólag ActiveX technológiát használnak. Nem így van. Az ActiveX csak IE alatt működik. Más böngészőknél más techológiával lehet plugint fejleszteni. (Lásd: [link] )
> Egyébként egy DirectX alapú megjelenítőt szeretnék írni ami html-be ágyazva tud megjeleníteni tartalmat.
Lehet, hogy ágyuval akarsz verébre lőni. Van olyan komplex a megjelenítendő tartalom, hogy sem Flash-el, sem HTML5+canvas-el, sem Shockwave-el, sem Silverlight-el nem oldható meg? Mert ezek használatának elsajátítása lehet, hogy egyszerűbb lenne.
Nem mellesleg: Az ActiveX esetén van ugye magának az ActiveX-nek egy rajzterülete, tehát nem értem a problémát.
Eddig azt hittem hogy az ActiveX vezérlő a csupán a Win platformhoz kötődik, nem pedig az IE-hez. De akkor én tudtam rosszul, mind1. Ami az ágyúzást illet, nincs konkrét feladat, elméletben érdekel a dolog.
A lényeg a következő:
Mondjuk hogy VC++-ban fejlesztek egy primitív 3d grafikus motort, ami DirectX-et használ. A kérdésem arra irányult volna, hogy ha ezt mondjuk egy dll-be implementálom, akkor a böngészőben megjelenített <object> tag számára lefoglalt rajzterületet milyen módon lehet HWND formájában kinyerni és átadni a dll-nek. Illetve hogy létezik-e JavaScript-ben bármilyen eszköz erre.
nagyon nem valószínű, hogy ez ilyen egyszerűen megy.
attól még, hogy megvan a HWND objektumod memóriacíme, nem biztos, hogy a HTML gombok eseményeit is le tudod majd könnyedén kezelni (könnyedén == egyszerűbben, mint lekódolni a saját gombokat)
Még anno Delphi alatt próbálgattam az ActiveX-et. Ott az volt a metódus, hogy magának az ActiveX-nek van egy DC-je és magának kellett megoldani a rajzolgatást. De ez csak kizárólag az ActiveX területén belül működött.
Anno próbálta elkapni a böngésző belső handle-jét, de nem így van megoldva a dolog. Gondolom az újabb böngészőkre ez fokozottan igaz.
Ha plugint is írsz, akkor tuti, hogy a grafikus felületet neked kell megoldani.
Viszont ha nehézséget okoz egy UI megírása, akkor inkább erre kellene ráhajtanod a böngészőplugin fejlesztése helyett. (Hidd el, jobban jársz vele. Hacsak nem sürgős, gyors és fontos a megoldás, akkor inkább hagyd későbbre a böngészőre való fejlesztgetést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!