Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehet egy böngésző...

Hogyan lehet egy böngésző rajzterületének handler-jét lekérni?

Figyelt kérdés
Mondjuk Chrome-nak ami Windows alatt fut? Ha mondjuk egy ActiveX vezérlőt írnék ami weboldalba beágyazva futna. Van erre vmilyen JavaScript függvény?
2011. nov. 11. 08:39
 1/10 2xSü ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy az ActiveX kizárólag IE alatt működik. Bár mintha láttam volna Chrome alá is ilyen kiegészítőt, de ugye nem lehetsz benne biztos, hogy a weboldaladat látogatóknál is fel van telepítve a kiegészítő. (Sőt 99,9%, hogy nincs.)

Egészen pontosan mi a célod? Mert lehet van alternatív megoldás. (Pl. HTML5 + canvas)

2011. nov. 11. 09:31
 2/10 A kérdező kommentje:
120 százalék hogy nem csak IE alatt van, különben Flash alapú videók, játékok és mindenféle reklámok is csak IE alatt jelennének meg.
2011. nov. 11. 15:17
 3/10 A kérdező kommentje:
Egyébként egy DirectX alapú megjelenítőt szeretnék írni ami html-be ágyazva tud megjeleníteni tartalmat.
2011. nov. 11. 15:19
 4/10 2xSü ***** válasza:

> 120 százalék hogy nem csak IE alatt van, különben Flash alapú videók, játékok és mindenféle reklámok is csak IE alatt jelennének meg.

Ezzel feltételezed – amúgy hibásan – hogy a böngészőbe épülő pluginok kizárólag ActiveX technológiát használnak. Nem így van. Az ActiveX csak IE alatt működik. Más böngészőknél más techológiával lehet plugint fejleszteni. (Lásd: [link] )

> Egyébként egy DirectX alapú megjelenítőt szeretnék írni ami html-be ágyazva tud megjeleníteni tartalmat.

Lehet, hogy ágyuval akarsz verébre lőni. Van olyan komplex a megjelenítendő tartalom, hogy sem Flash-el, sem HTML5+canvas-el, sem Shockwave-el, sem Silverlight-el nem oldható meg? Mert ezek használatának elsajátítása lehet, hogy egyszerűbb lenne.

Nem mellesleg: Az ActiveX esetén van ugye magának az ActiveX-nek egy rajzterülete, tehát nem értem a problémát.

2011. nov. 11. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:

Eddig azt hittem hogy az ActiveX vezérlő a csupán a Win platformhoz kötődik, nem pedig az IE-hez. De akkor én tudtam rosszul, mind1. Ami az ágyúzást illet, nincs konkrét feladat, elméletben érdekel a dolog.

A lényeg a következő:

Mondjuk hogy VC++-ban fejlesztek egy primitív 3d grafikus motort, ami DirectX-et használ. A kérdésem arra irányult volna, hogy ha ezt mondjuk egy dll-be implementálom, akkor a böngészőben megjelenített <object> tag számára lefoglalt rajzterületet milyen módon lehet HWND formájában kinyerni és átadni a dll-nek. Illetve hogy létezik-e JavaScript-ben bármilyen eszköz erre.

2011. nov. 11. 16:41
 6/10 anonim ***** válasza:
a HWND az egy windows specifikus dolog, JavaScript meg egy platform-független nyelv, ráadásul böngészőben fut, ami azt jelenti, hogy nem megbízható. Ergo én szinte kizártnak tartom, hogy bármilyen windows-os handle-hez hozzá lehessen férni JavaScript-ből.
2011. nov. 13. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
szerintem készítsd el előbb egy rendes ablakba...
2011. nov. 14. 00:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Folyamatban. Csak GUI-t is lepötyögni hozzá elég macerás. Azért gondoltam hogy azt kezdetnek megcsinálnám HTML-ben.
2011. nov. 14. 08:31
 9/10 anonim ***** válasza:

nagyon nem valószínű, hogy ez ilyen egyszerűen megy.

attól még, hogy megvan a HWND objektumod memóriacíme, nem biztos, hogy a HTML gombok eseményeit is le tudod majd könnyedén kezelni (könnyedén == egyszerűbben, mint lekódolni a saját gombokat)

2011. nov. 15. 16:42
 10/10 2xSü ***** válasza:

Még anno Delphi alatt próbálgattam az ActiveX-et. Ott az volt a metódus, hogy magának az ActiveX-nek van egy DC-je és magának kellett megoldani a rajzolgatást. De ez csak kizárólag az ActiveX területén belül működött.

Anno próbálta elkapni a böngésző belső handle-jét, de nem így van megoldva a dolog. Gondolom az újabb böngészőkre ez fokozottan igaz.

Ha plugint is írsz, akkor tuti, hogy a grafikus felületet neked kell megoldani.

Viszont ha nehézséget okoz egy UI megírása, akkor inkább erre kellene ráhajtanod a böngészőplugin fejlesztése helyett. (Hidd el, jobban jársz vele. Hacsak nem sürgős, gyors és fontos a megoldás, akkor inkább hagyd későbbre a böngészőre való fejlesztgetést.)

2011. nov. 16. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!