Csak szimpla C++ ban lehet készíteni egy 3d játékot?
Nem és biztos nem egy profi írta. Én sem vagyok profi, de tudom hogy NEM.
Szimpla C++ -ban valószínűleg nem fogsz játékot készíteni.
Kell hozzá OpenGL vagy DirectX. Ha csak nem írsz persze C++ -ban magad egy alternatívát ezekre persze. :)
Egyébként sokkal egyszerűbb egy már létező motorra építeni. Vannak komoly, csak licensz-el megszerezhető játékmotorok, mint CryEngine vagy Unreal Engine és van sok egyszerűbb, de ingyenes motor is. Ezek sokszor egy játékstílusra koncentrálnak (pl a WinterMute engine-el Point & Click játékok készíthetőek, a példa kedvéért).
Mindezek mellett nem elég ha tudsz programozni. Ez hatványozottan igaz egy 3D játékra. Már egy 2D játékhoz is nagyon jó ha pl tudsz bánni a Photoshop-al, hisz valszeg manapság a grafikát nem kódban akarod megírni. Egy 3D játékhoz szintén kell ez a tudás, elég ha a textúrákra gondolunk, de ezen felül szükséges jártasság a 3D tartalomkészítésben is. A modelleket, pályákat le kell modellezni, az objektumokat animálni, stb. :)
Jómagam ezt pl megoldom egy Cinema 4D + 3Ds Max párossal, majd a modelleket és pályákat átviszem az általam használt WinterMute engine-be és mehet a programozás.
De a tartalomkészítés menete is függ az adott motor igényeitől. Van amelyikhez modellező, pályaszerkesztő program is van, van amelyikhez nincs.
Tehát a 3D játékok készítése elég változatos és bonyolult dolog, de mindenképp érdekes! :)
Python-nyelvvel is írhatsz 3d-s játékokat, ezt használták a Severance : Blade of Darkness és a Freedom Force készítésénél is. Java-ban is lehet, gondolj csak a mobiltelefonokra 2007 körül megjelent 3d-s játékokra, most nem iPhone-ra meg androidra gondolok, hanem javásokra.
Akinek sok szabad ideje van, az még assembly-ben is alkothat, de ahhoz mér gyomor kell és gépagy.
A Minecraft-ot Java nyelven készítették. Xbox 360-ra például lehet C# nyelven készíteni játékokat XNA segítségével. OpenGL és akár Fortran nyelv segítségével is csinálhatsz 3D-s játékot.
Szóval nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!