Hogyan csináljak pénzváltó programot pascallal?
Figyelt kérdés
Számtech órára kell és nem tudom hogyna kezdjek hozzá. Természetesen bekéri az átváltanó összeget és az árfolyamot.2011. nov. 8. 22:06
2/4 anonim válasza:
kiír("kérem az átváltandó összeget");
bekér ossz;
kiír: "kérem az ároflyamot"
bekér arf;
kiír("Átváltva:"+(ossz*arf));
ugye innen már boldogulsz?
3/4 anonim válasza:
Azért nem ilyen könnyű, mert ha 2 font és az árfolyam mit tudom én a fonthoz képest kisebb, akkor gázos a szorzás.
2x-42 például. Először meg kellene vizsgálnia, hogy a bekért árfolyam hogyan viszonyul a másikhoz, mert lehet hogy osztani kell.
4/4 anonim válasza:
Nem ez nem igaz, adott valuták között egy irányba mindig ugyan az az átváltás módja. Ha a forint az alap és euróra akarsz átváltani, akkor a keresztárfolyam nem 320ft, hanem 1/315 és ezt nem a programnak kell eldöntenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!