Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit jelent az algoritmus...

Szergejevits kérdése:

Mit jelent az algoritmus összes szintjének részletes leírása?

Figyelt kérdés
további kérdéseim: gépi és nyelvi igények, változótábla, röviden egy fejlesztői dokumentációt kellene készítenem egy programról, de ezeket az "alapfogalmakat" csak a jövő félévben adják le..
2011. nov. 6. 13:55
 1/1 anonim ***** válasza:

4 éve dolgozok a szakmában, de ilyen marhaságokat még nem láttam, hogy változótábla.. :D

De feltételezem, hogy a programban használt változók táblázatos leírása, pl. változó neve, típusa, hatásköre, meg egy rövid komment,hogy mire használod.

Algoritmus összes szintjének leírása: ilyet se hallottam még, de szerintem : az algoritmusokat/azok egyes részeit ugye szokás a könnyebb újrafelhasználhatóság/átláthatóság érdekében függvényekbe szervezni.

Minden függvény egy kis részfeladatért felel, ezeket a legalsó szintü függvéyneket hívogatják az eggyel magasabb szinten lévő függvények, amik már egy nagyobb szeletét fedik le a teljes algoritmusnak, ésígytovább.. végül a tetején van az egésznek C esetében pl. a Main() függvény.

Ez valahol kapcsolatban van a top-down/bottom-up tervezési módszerekkel.

PL. van a main függvényed, ez reprezentálja a teljes programot.

Ez ciklikusan hív egy ShowMainMenu() függvényt, ami kirajzolja a főmenüt, és bekéri az inputot. Aztán az input függvényében meghívja mondjuk a ShowSubMenu1(), ShowSubMenu2(), stb. függvényeket, vagy épp ha nincs al-menü, hanem mondjuk egy háromszög területszámítást válaszott a user, akkor meghív egy DoTriangleAreaCalculation() függvényt, ami pl. meghívja a GetTriangleParams() függvényt, ami bekéri a 3 oldalt, aztán meg meghívja a CalculateTriangleArea() függvényt, ami meg kiszámolja a területet, aztán meghívja a ShowResult() függvényt, ami meg kiírja az eredményt.

Kb. valami ilyesmit képzelj el.

Gépigény az szerintem egyértelmű : minimális hardver, amin elfut a rendszer.

A nyelvi igények.. hát, csak találgatni tudok : A követelmények ismeretében a fejlesztéshez használt nyelvvel kapcsolatos elvárások, pl. képes legyen alacsony szinten kezelni a memóriát, minél gyorsabban fusson a program, vagy épp könnyen/gyorsan lehessen benne UI-t fejleszteni, támogassa az objektum-orientáltságot, esetleg legyen hozzá ingyenes IDE, vagy ilyesmik.

2011. nov. 6. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!