Mi a hiba a ciklussal? (C#)
A ciklus után, az azonos változót isét false-ra álíltom, és ienkor azt modnja, hogy tullépi a töm méretét az x változó. De mért? az x et a a ciklus elött lenullzom és a ciklus után ciklustól már függetlenül változtatom visza az azonos változó értékét false ra. :S iért képit túl a töm értékét akkor? ha meg nem állítom false ra az értékét akkor meg rosszul számol mert a while másodszorra nem tud lefutni, rendesen. mert ezután egy ugyan ilyen while jönne, aminek ez a feltétele, hogy false legyen az aváltozó. Bármi ötlet, hogy ez hogy lehetséges? Mert ahogy én néztem cikls után van nem zavarhatna be a változó átírása. :S Ez a kód:
x = 0;
while (azonos == false)
{
if (lapnev.Contains(lapokneve[x]))
{
ertek = x;
if (x == 12 || x == 25 || x == 38 || x == 51)
{
if (bankpontja + 11 <= 21)
{
bankpontja += 11;
azonos = true;
}
else
{
bankpontja++;
azonos = true;
}
}
else if (x == 8 || x == 9 || x == 10 || x == 11 || x == 21 || x == 22 || x == 23 || x == 24 || x == 34 || x == 35 || x == 36 || x == 37 || x == 47 || x == 48 || x == 49 || x == 50)
{
bankpontja += 10;
azonos = true;
}
else
{
bankpontja += ertek + 2;
}
}
x++;
}
v = veletlentomb[1];
lapnev = elolap.Images.Keys[v];
azonos = false;
x = 0;
Köszönöm előre
szóval káró 8-as...
if (x == 12 || x == 25 || x == 38 || x == 51) nem fog tejjesülni, mert nem ász, else if (x == 8 || x == 9 || x == 10 || x == 11 || x == 21 || x == 22 || x == 23 || x == 24 || x == 34 || x == 35 || x == 36 || x == 37 || x == 47 || x == 48 || x == 49 || x == 50) sem fog teljesülni, merthogy nem figurás lap (gondolom ezzel azt vizsgáltad), ha pedig e kettő közül egyik sem teljesül, akkor a while cikluson belül az azonos változód nem kap igaz értéket, és soha nem lép ki a while ciklusból, az x értéke pedig túlszalad a lapokneve tömb méretén
else
{
bankpontja += ertek + 2;
}
erre gondolsz? Melyik sor állítja az azonos-t true-ra? :)
egyébként ekkor szerintem bankpontja += ertek; hacsak nem akarod, hogy a bank csaljon :)
deklarálásnál töltöm fel. a képfilek nevét vizsgálja, hogy szerepel e a fájlnévben 2-3-4-5-6-7-8-9-10-jumob-dáma-király-ász(egy string tömb)
képfájlokat meg egy imagelistben tárolom el. a nevük meg oanok h pikk2.png vagy kárójumbo.png és ugye a lapnev.containers meg ugye megkeresi a 2-t vagy a jumbo t benen és ez alapján ad értéket a lapoknak. Ez az első ien kicsit komolyabb progim. :) ez elött egy snake et csintem. :) (elég kezdő vagoyk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!