Szöveget HTML-ben lehet pixelként eltolni?
Sziasztok!
Amúgy ilyen kérdésekben nekem is a gugli a barátom, de ebben sajnos nem találtam rá választ... valszeg én kerestem hülyén.
Namindegy, arra lennék kíváncsi, hogy HTML-ben lehet-e olyat csinálni, hogy egy szöveget pixelre pontosan tolok el - és ha lehet, hogyan? Tudom, vannak a 'left','center','right' parancsok, de nekem pixelre pontosan kéne eltolni.
pl úgy, hogy a szöveget beleteszed egy bekezdésbe (<p>) vagy pedig egy dobozba (<div>) divbe, és erre ráírod a css-t, amivel pozicionálod gyönyörűségessen igényessen... Pl:
<stlye>.szoveg { margin-left:20px;} VAGY p { margin-left: 20px;}</style>
<div class="szoveg">
<p>Ezt akarom 20 pixel-lel beljebb a bal oldaltól</p>
</div>
A helyzet az, hogy saját skines blogot csinálok, de a hátteret csak a postokkal együtt hajlandó eltolni... nekem meg szükségem lenne arra, hogy csak a betűket tudjam tologatni >.<
Am köszi a segítséget, még próbálkozom, de elmászott a kép is az előbb :S
Ha jól sejtem azt szeretnéd ha a háttérkép állna miközben az oldal szövege görgethető...
Ezt a stílusbeállítást kell beillesztened a <head> és a </head> közé:
<style type="text/css">
body
{
background-image:url('valami.jpg');
background-repeat:no-repeat;
background-attachment:fixed;
}
</style>
A valami.jpg helyére az általad választott háttérkép útvonala és neve kerüljön!
A no-repeat azt jelenti hogy ne legyen ismételve a háttérkép az ablak kitöltése érdekében, de helyére a repeat-x vagy repeat-y is kerülhet, attól függ melyik illik jobban az oldalhoz.
Csak a fixed maradjon fix, így nem mozog a háttér. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!