Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek mennyi az esélye?

Szerintetek mennyi az esélye?

Figyelt kérdés
mennyi az esélye hogy egy középiskolás lány informatika OKTV-t nyer programozás kategóriában. Ha jól tudom még nem volt lány győztes? :)
2011. okt. 7. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Mármint minek az esélye? Szerintem annak, hogy idén lány nyeri, olyan 0.5-1% körül van (vak tipp, nem ismerem az aktuális mezőnyt). Annak meg, hogy valaha az OKTV-k történetében lesz olyan, hogy lány nyeri, szerintem olyan 2-3% az esélye.
2011. okt. 7. 22:40
 2/7 anonim ***** válasza:
nagyjából annyi, mint hogy én nyerem meg, pedig még lány se vagyok
2011. okt. 7. 23:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a pontos eseményteret a Valószínűségi változókat a valószínűségi modellt sem.

"Mármint minek az esélye? Szerintem annak, hogy idén lány nyeri, olyan 0.5-1% körül van (vak tipp, nem ismerem az aktuális mezőnyt)."

Fogalmam sincs.

"Annak meg, hogy valaha az OKTV-k történetében lesz olyan, hogy lány nyeri, szerintem olyan 2-3% az esélye."

Ez meg tippnek nagyon gyenge, semmi ész érv alapján nincs tippelve csak úgy vakon. Ha egy versenyen 0.5-1% körül van hogy lány nyeri meg, ha a 2 érték közül egyenletes eloszlású véletlen %-ot feltételezünk, folytonos esetben, akkor átlagba 0.75% esély fordulónként ekkor 20 forduló alatt 13,98% az esély ha kiszámoljuk. Nem tudom hogy meddig lesznek ilyen versenyek, de tegyük fel hogy elég sokáig, véges idő alatt lány is megnyeri 100% valószínűséggel.(Az más kérdés hogy ezt lehet meg sem élnénk.100 év alatt 52% valószínűséggel lenne lány nyertes.)

2011. okt. 7. 23:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért volt gondolatmenet a 2-3% mögött. Az egyes években változhat annak az esélye, hogy lány nyer. Ha kevesebb lány érdeklődik az informatika iránt, mint eddig, akkor csökken az esély. Én valóban arra számítok, hogy kevesebb lányt fog ez érdekelni pár év múlva.

A másik, amit figyelembe vettem tippeléskor, az az, hogy pár éve eléggé ledegradálták az OKTV-t (eltörölték azt, hogy az első pár helyezett érettségit kap). Emiatt is kisebb számot írtam, mert rövid jövő jósoltam szegény OKTV-nek.

A harmadik az, hogy azért minimális mértékben ismerem a mezőnyt. Az én évfolyamomba járt az a lány, aki a kilencedik évfolyam fizika versenyén 3. vagy 4. lett. Szerintem neki lett volna esélye infó OKTV-t is nyerni. Most már kevésbé ismerem a mezőnyt, de úgy tűnik, hogy kevesebb az érdeklődő lány.

2011. okt. 8. 09:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Valószínűség tippelésekkor inkább úgy fogalmazok hogy megbecsülésekkor minimalizálni kell a szubjektív tényezőket ... az nem válasz a szemembe, ha csak úgy "odadobja" valaki ennyi százalék, ez már válasz amit ma írtál mert van indoklás, igaz nincs számítás a háttérbe vagy legalábbis nem írtál, de elfogadom, ment a zöld pacsi.
2011. okt. 8. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
lányinduló / összesinduló
2011. okt. 8. 12:36
 7/7 anonim válasza:
50-50%....
2011. okt. 8. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!