Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Wordben makróval hogyan tudom...

Wordben makróval hogyan tudom megoldani az alábbi problémát?

Figyelt kérdés

Szóval van egy dokumentum, melynek minden lapja tetején és alján van egy szöveg, dátummal, oldalszámmal együtt. Mivel a szövegen kívül minden más dolog ebben a mezőben változik, ezért csak a szóra tudok rákeresni. Azonban szeretném törölni a mellette lévő többi adatot is ebben a bekezdésben. Ehhez ugye ki kell terjeszteni a kijelölést. Ezzel semmi gond. Csak ez a bekezdés többször fordul elő a dokumentumban, kiterjeszteni a kijelölést azonban csak egyszerre egyhez tudom, és törölni is, tehát újra vissza kell térni a rákeresés-kijelölés-kiterjesztéshez... egészen addig, amíg nem törlődik az összes ilyen bekezdés.

Példának:

2009.04.22 - VALAMI - 1. oldal¶

A VALAMIRE keresek, majd kiterjesztem a kijelölést az adott bekezdésre és törlöm. De ez csak egyszer fut le, azonban én mindet szeretném törölni. Hogyan tudom ezt ciklusba tenni?

2009. ápr. 22. 08:52
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sub Macro1()

Selection.HomeKey wdStory

Selection.Find.ClearFormatting

With Selection.Find

Do While .Execute(FindText:="VALAMI", MatchWildcards:=False, Wrap:=wdFindContinue, Forward:=True) = True

Selection.Paragraphs(1).Range.Delete

Loop

End With

End Sub

2009. ápr. 22. 09:22
 2/2 A kérdező kommentje:
Ismét isten vagy, ezt is köszönöm szépen :-)
2009. ápr. 22. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!