Wordben makróval hogyan tudom megoldani az alábbi problémát?
Szóval van egy dokumentum, melynek minden lapja tetején és alján van egy szöveg, dátummal, oldalszámmal együtt. Mivel a szövegen kívül minden más dolog ebben a mezőben változik, ezért csak a szóra tudok rákeresni. Azonban szeretném törölni a mellette lévő többi adatot is ebben a bekezdésben. Ehhez ugye ki kell terjeszteni a kijelölést. Ezzel semmi gond. Csak ez a bekezdés többször fordul elő a dokumentumban, kiterjeszteni a kijelölést azonban csak egyszerre egyhez tudom, és törölni is, tehát újra vissza kell térni a rákeresés-kijelölés-kiterjesztéshez... egészen addig, amíg nem törlődik az összes ilyen bekezdés.
Példának:
2009.04.22 - VALAMI - 1. oldal¶
A VALAMIRE keresek, majd kiterjesztem a kijelölést az adott bekezdésre és törlöm. De ez csak egyszer fut le, azonban én mindet szeretném törölni. Hogyan tudom ezt ciklusba tenni?
Sub Macro1()
Selection.HomeKey wdStory
Selection.Find.ClearFormatting
With Selection.Find
Do While .Execute(FindText:="VALAMI", MatchWildcards:=False, Wrap:=wdFindContinue, Forward:=True) = True
Selection.Paragraphs(1).Range.Delete
Loop
End With
End Sub
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!